I političari, i tužioci, i policajci i obavještajci će padati kao kruške! Bit će afera za ne povjerovati! Misle da će se sve zataškati, ali…

Zabrinjavajuće je da se u razgovorima i transkriptima Sky aplikacije nalaze i tužioci koji su bili desna ruka Gordane Tadić – kazao je Mektić

Sinoć je kod Senada Hadžifejzovića gostovao Dragan Mektić. Za Face TV otkrio je vrlo zanimljive detalje o aktuelnim događanjima u BiH.
Kako tvrdi Mektić, “i političari, i tužioci, i policajci i obavještajci će padati kao kruške!” a onda nastavlja:

Otkrivat će se nevjerovatne stvari! Bit će afera za ne povjerovati! Misle da će se stvari zataškati, jer se među korisnicima Sky aplikacije nalaze imena visokih funkcionera! Ne postoji šansa da politika zaustavi objavljivanje podataka! Ne može BiH, ovako mala biti nečiji interes, može biti samo dio nekog paketa!

Senad: Ja znam da svi političari u BiH, i srpski, znaju i govore mi da će BiH u NATO, čemu ova drama?

Dragan: Da, Nebojša Radmanović je to potpisao i nema povratka! Zadatak Peacha će biti da maksimalno ubrza ulazak BiH u NATO! Ako se Dodik nije sastao s Putinom, onda je rekao ono što on misli! Dodik je morao leći potrbuške i smisliti novu prevaru naroda, a to je vraćanje nadležnosti!

Uhapšeni Bojan Cvijetić jedno vrijeme je bio moj savjetnik! Nije bio u stalnom radnom odnosu, to je bilo prije pet godina! Za njega je vršena bezbjednosna, odnosno sigurnosna provjera koju je prošao! On je navodno posjedovao i koristio Sky aplikaciju! Govori se da je oko 150 osoba na funkcijama u BiH koristilo Sky aplikaciju! Ko god je koristio, nije je koristio iz dobrih i poštenih namjera! Zašto se ta imena ne objave?! Zabrinjavajuće je da se u razgovorima i transkriptima Sky aplikacije nalaze i tužioci koji su bili desna ruka Gordane Tadić!

Nisam siguran da u ovom momentu imamo cjelokupan spisak korisnika Sky aplikacije! Trebamo tražiti taj spisak preko Ministarstva sigurnosti, Ministarstva bezbjednosti ili OSA-a! Kantonalni MUP je obaviješten o ubicama sarajevskih policajaca! Ne treba objavljivati operativne podatke, ali treba objaviti ko je koristio Sky aplikaciju – kazao je Mektić za Face TV.