Ibrica Jusić o Arsenovoj smrti: Otišao je velikan, ali je ostalo veliko djelo

Od Arsena Dedića opraštaju se brojni prijatelji, suradnici i estradne zvijezde koji se slažu kako je bio čovjek koji je preobrazio domaću glazbenu scenu. Ibrica Jusić nedavno je objavio album na kojem je obradio dvije Arsenove pjesme.

„Otišao je velikan, ali je ostalo veliko djelo“, rekao je Ibrica za kojega je Arsen, kaže, bio uzor u počecima njegove karijere.

Ibrica je sa Arsenom surađivao u više navrata tijekom svoje muzičke karijere, a na svom posljednjem albumu obradio je Ibrica dvije Arsenove pjesme: „Moderato Cantabile“ i „Kuća pored mora“. Toliko o Arsenovom značaju za mene, kaže Ibrica.

„Što bi rekli u Bosni, svi imamo svoj vakat. Ali čovjek živi onoliko koliko ga se ljudi sjećaju, a njega će se sjećati generacije i generacije. Tako da je on za mene samo fizički otišao, a ustvari duhovno ostat će za vazda“, kazao je Ibrica.

Jusić koji se trenutno nalazi u Dubrovniku kaže kako je za Arsena zapalio svijeću u crkvi sv. Vlaha, te kako mu se ne sviđa medijsko žutilo i pompa koji se često stvore nakon smrti poznatih ljudi.

O Arsenovoj smrti su se danas oglasili brojni prijatelji i kolege sa izrazima sućuti. Arsenova obitelj će prema njegovoj želji organizirati komemoraciju u njegovom rodnom Šibeniku, a pokop u Zagrebu održat će se u obiteljskoj privatnosti.