Igrao je za Hrvatsku, sad debitira za BiH: “Oduševili su me”

Nikola Katić (27) debitirat će za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u nadolazećim prijateljskim utakmicama protiv Engleske i Italije. Bivši stoper Slaven Belupa i Hajduka, koji je nastupao za mlađe selekcije Hrvatske te ima i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju, obratio se medijima prilikom svog prvog okupljanja s BiH.

“Moje prvo okupljanje, dobrodošlica od svih u stručnom štabu je bila odlična, reakcija u profesionalnom nogometu mora biti brza, sada je sve pozitivno. Prvi put sam kontaktiran od NFSBiH kako treba. Svi znaju da sam igrao za mlađe selekcije Hrvatske, zahvalio bih se ljudima ondje koji su bili važan dio moje karijere. BiH je država u kojoj sam rođen, u kojoj žive moje roditelji i u kojoj ću i ja živjeti kada završim karijeru, takav je plan”, rekao je Katić, koji zadnje dvije godine igra za Zurich.

Katić: Štab me oduševio
“Emir Spahić je došao kod mene kući. Selektor je sjeo na avion i došao u Zurich. Saša Papac je došao kod mene, Ninoslav Milenković je zvao, vidio sam da ovaj štab ozbiljno računa na mene, oduševili su me”, dodao je pa zaključio:

“Reprezentacija je nešto veliko, uvijek me vodila ta neka želja, krenuo sam iz male sredine pa išao preko treće hrvatske lige, nisam imao nikakve uvjete i to me vodilo. Ostvario sam velike stvari, mislim da me čeka još velikih stvari, na meni ja da radim, trudit ću se da maksimalno pomognem reprezentaciji.”