Interpol raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić: Na snazi žuta potjernica

Interpol je raspisao potragu za nestalom Dankom Ilić (2). Za nestalom djevojčicom iz Bora u Srbiji na snazi je žuta potjernica, a ona predstavlja međunarodnu objavu za pronalaženje nestalih.

Kako piše na stranicama Interpola, djevojčicu možete prepoznati po visećoj bradavici ušne školjke na lijevom uhu, kao i mladežu nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici, blago tamne boje.

U nedjelju je objavljena snimka koji nastala u Beču na kojem se vidi djevojčica sličnog uzrasta i izgleda kao nestala Danka Ilić (2). Spomenutu snimku napravio je Srbin koji živi i radi u Beču. Srbijanska policija je u noći između subote i nedjelje oko tri sata ujutru dobila mail iz Beča, u kojem srbijanski državljanin navodi da je vidio djevojčicu koja navodno sliči na Danku.

“Oko 20 sati izašao sam s metro stanice i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala”, napisao je u mailu Srbin iz Beča koji je tada policiji u Beogradu poslao i snimku djeteta”, piše Blic.

U cijeli slučaj uključila se i austrijska policija.

Danka Ilić ima smeđu kosu, smeđe oči i visoka je oko 85 centimetara. U trenutku nestanka imala je maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone, crne patike i kosu vezanu u rep.