iPhone 5 će biti napravljen od “tečnog metala”

Appleov sljedeći iPhone bit će napravljen od “tečnog metala”, prenio je danas “Telegraph”. iPhone 5, koji će se naći u prodaji krajem ove godine, bit će napravljen od “metalnog stakla”, poznatog i kao tečni metal, izjavio je neimenovani izvor iz industrije za jedan korejski list.

Kućište novog iPhonea bit će 20 puta jače od sadašnjih. Kako piše “Registar”, takozvano “metalno staklo” je poznato od ’60-tih godina prošlog vijeka, a od devedesetih se našlo u industrijskoj proizvodnji. To je metalna legura, ali sa poremećenom strukturom stakla, a ne formiranoj u kristalima kao kod većine metala.

Zahvaljujući napretku tehnologije, ova vrsta stakla, čvrsta poput metala, sada može da se koristi za proizvodnju mobilnih telefona.

Apple se još nije oglasio sa komentarom. Tehnološki gigant je potpisao ekskluzivni ugovor sa kompanijom Liquidmetal Technologies Ltd, koja je tvorac materijala. Smatra se da je Apple platio 11 miliona dolara za ekskluzivni dogovor.

Dio iPhonea 5 za koji se očekuje da će biti napravljen od “metalnog stakla” je poleđina kućišta.

Korejski list je takođe naveo da će “Samsung galaksi S3”, koji bi trebalo da bude predstavljen 3. maja u Londonu, biti napravljen od “visokotehnološke keramike”.

(VisokoIN)