Ismail Barlov briljirao na takmičenju u Zagrebu, Spidu osam medalja

Četiri medalje u seniorskoj i osam u juniorskoj konkurenciji osvojili su takmičari Plivačkog kluba SPID iz Sarajeva na danas završenom četvrtom međunarodnom paraplivačkom festivalu „Dubrava Zagreb 2023“.

Međunarodni paraplivački miting za osobe sa invaliditetom održan u organizaciji Plivačkog kluba Dubrava iz Zagreba okupio je ukupno 161 paraplivača iz 14 zemalja i 33 klubova.

Plivački klub SPID nastupio je sa ukupno sedam plivača koji su imali 24 starta, te su isplivali 20 ličnih rekorda.

Ismail Barlov reprezentativac Bosne i Hercegovine sa ostvarenim A normama za Paraolimpijske igre u Parizu, iz glavnog grada Hrvatske vraća se sa tri zlata i jednim srebrom. Ismail Zulfić okitio se zlatom, srebrom i sa dvije bronze, a isti učinak imala je i Elmedina Đocaj. U Zagrebu su nastupili još Jasmin Stanar, Kanita Šabanović, Hena Godinjak i Lejla Sporišević u pratnji trenera Ilde Kukuruzović i Amre Arapović.

“Za kraj kalendarske godine najkvalitetnije takmičenje u regiji koje je okupilo odlične plivače koji su osvajali medalje na velikim takmičenjima kao što su Paraolimpijske igre, Svjetska i Evropska prvenstva. Naš Ismail Barlov dobio je nagradu za najuspješniji rezultat u juniorskoj kategoriji, te treće mjesto u ukupnom zbiru bodova u četiri različite discipline. Veoma smo zadovoljni našim plivačima koji su ostvarili vrhunske sportske rezultate. Zahvaljujemo se Ministarstvu kukture i sporta KS, Paraolimpijskom komitetu BiH i BH Telecomu te organizatoru na odličnoj organizaciji i vidimo se naredne godine ponovo u Zagrebu”, saopšteno je iz Plivačkog kluba SPID.