Istraga protiv SDA-ovog bota Jasmina Mulahusića u završnoj fazi. Iz njegovog mobitela i laptopa prikupljeni brojni dokazi

Na adrese više od 40 osoba koje se bile meta vođe SDA-ovih botova Jasmina Mulahusića, jučer je stigla obavijest iz Tužilaštva BiH.

Naime, Tužilaštvo BiH je protiv Mulahusića pokrenulo istragu zbog širenja mržnje i netrpeljivosti jer je kontinuirano vrijeđao, omalovažavao i lagao na brojne ličnosti iz svijeta politike, medija i kulture. Uglavnom su to bile osobe koje su kritizirale rad tada vladajuće stranke SDA.

Mulahusić je svoje gnusne radnje provodio iz Luksemburga, gdje je Tužilaštvo izvršilo pretres njegove imovine.

Tada su otkriveni frapantni podaci po kojima Mulahusić nije imao nikakva zvanična primanja, kao ni njegova supruga, ali je zato imao modernu opremu kojom je pravio uvredljive foto i video montaže.

Istraga protiv Mulahusića traje već duže vrijeme, a SDA ga se nikada nije zvanično odrekla. Umjesto toga, s njim su se na večeri u Beču našli predsjednik SDA Bakir Izetbegović i tadašni premijer FBiH, danas presuđenik Fadil Novalić.

No, sad je istraga protiv Mulahusića u završnoj fazi. U obavijesti koju je poslalo Tužilaštvo, a koja je došla i na adrese urednika Raporta, navodi se da se radi o složenoj istrazi.

Iz Tužilaštva BiH ističu da su putem međunarodne pravne pomoći od organa iz Luxemburga pribavili ogroman broj relevantnih dokaza.

Veliki broj dokaza dobiven je i iz njegovog mobilnog telefona te laptopa, kao i hard discova koje je koristio. Svi ti podaci su predati na analitičku obradu naldežnoj agenciji u BiH.

Prema informacijama Raporta, čeka se još određni broj podataka, koji također trebaju biti pribavljeni kroz međunarodnu pravnu pomoć, nakon čega bi trebalo uslijediti podizanje optužnice. Nakon toga, za Mulahusićem će biti raspisana i potjernica.