Ivana iz BiH zaljubljena u ubicu osuđenog na smrt

​Ivana iz BiH je žena je koja je godinama zaljubljena u – osuđenika na smrt. Da stvar bude neobičnija, Ivana je svog izabranika prvi put vidjela kada je imala 24 godine i to u dokumentarcu na YouTubeu, koji je govorio o njegovom zločinu iz 2000. godine, tokom kojeg je iz ukradenog kombija pucao i ubio policajca sa pet hitaca.

Bendžamin Riči je tada osuđen na smrt i, kako njegovo pogubljenje nije moglo da se zakaže, držan je u zatvoru u Indijani u Sjedinjenim Državama kada je i snimljen dokumentarac o njemu, ali i trenutak kada je zapao za oko Ivani.

Opčinjena devojka odlučila je da mu piše. I – romansa je procvjetala. Ubrzo je odlučila da odleti iz svog doma u Švedskoj u SAD da upozna Ričija, a par se potom sreo više od deset puta i zaljubio. Njihova veza je trajala četiri godine.

Ivani, koja je rođena u BiH, prije nego što se njena porodica preselila u Švedsku, od rane mladosti nije stran zatvorski sistem. Naime, kako prenosi “NY Post” i njen otac je proveo dobar dio svog vremena u zatvoru tokom njene mladosti.

Ljubav svog života opisuje kao duhovitog i pozitivnog.

“Svaki put kada bih išla da ga vidim imali smo 16 časova da provedemo zajedno, jer sam bila inostrani posjetilac” otkrila je Ivana u YouTube emisiji “Soft White Underbelly”.

Još je dodala:

“U trenutku kada ga sam ga prvi put pogledala, osjetila sam želju da budem sa njim zauvijek. Ne bih mogla da zamislim život bez njega. Bilo je ili biti s njim ili umrijeti s njim.”

Stvari su vremenom postale sve neobičnije, pa tako Ivana priča da je sve vrijeme dok bi razgovarali postojao plan kako da mu pomogne da se njen ljubavnik izvuče iz zatvora. Između ostalog, od nje se očekivalo i da – otme helikopter. Plan su napravili koristeći tajne poruke i skriveni mobilni telefon, preko kojeg su stalno razgovarali.

Ivana je znala da njih dvoje nikada ne bi mogli da osnuju porodicu, ali je priznala da su bili spremni da provedu nedjelju dana zajedno prije nego što ih policija pronađe, a možda i ubije.

“Na kraju mi je rekao da ne želi da rizikuje moj život samo da bi on izašao. Tada sam poludjela jer je moj čitav životni plan bio da budem sa njim” priča Ivana koja se tada odala svijetu droge ne bi li se pomirila sa činjenicom da nikada neće biti slobodna sa svojim izabranikom.

Droga je vremenom uzela svoj danak i ona je počela da izlazi sa drugim muuškarcima kako bi obezbijedila svoje opijate, sve dok nije ostala u drugom stanju sa kćerkom Iris, za koju kaže da joj je promijenila život i pomogla joj da se sastavi.

Danas, u 31. godini, Ivana je “čista” i trijezna, ali se ne usuđuje da potraži Ričija i da vidi da li je još živ, jer je to vraća u vrijeme kada su bili zajedno i sva osjećanja koja je imala. Svjesna je da njihova veza nikada ne bi uspjela, ali da ga je voljela i željela da umre pored njega.

“Zato ne mogu da ga potražim – obećala sam da ću biti tamo za njegovo pogubljenje” rekla je, dodajući da je njen najveći problem u životu to što je pratila svoje srce, a ne glavu.

Žena porijeklom iz BiH danas je fokusirana na podizanje i pružanje kvalitetnog života za njenu kćerku Iris. Sjeća se nekih davnih dana i tvrdi više nikada nije upoznala tipa poput Ričija.

Riči je i dalje osuđen na smrt, prenosi “Telegraf”.