Iz kojih to razloga varaju žene, a iz kojih muškarci?

Nova studija još je jednom pokazala da su muškarci i žene vrlo različiti, pa su tako i nevjerni iz sasvim različitih razloga.

Studija, u koju je bilo uključeno oko 900 parova, otkrila je da je sadašnje partnere prevarilo oko 23 posto muškaraca i 19 posto žena. Razlozi nevjere nisu isti za oba spola.

Doktorica Robin Milhausen s ostalim je kolegama posvetila pažnju osobnosti i povezanosti parova među kojima se dogodila prevara. Studija je objavljena u časopisu Archives of Sexual Behavior, piše Washingtonpost.com.

Okidač za nevjeru kod žena bio je osjećaj da su u lošoj vezi. Žene koje su u nesretnoj vezi imaju 2,6 posto više šanse biti nevjerne od žena koje su se izjasnile suprotno.

Veliko iznenađenje čekalo je doktoricu Milhausen kad je usporedila rezultate muškaraca koji su bili nevjerni. Ispalo je da su muškarci varali jer su u stalnoj vezi imali strah od loše izvedbe među plahtama.

‘Kad imaš seks za jednu noć, ne razmišljaš toliko kakav si bio jer se to više neće ponoviti, pa su muškarci opušteniji i ne brinu toliko kakvi su bili u krevetu’, objasnila je rezultate studije Robin Milhausen.

Jedina zajednička crta nevjernim muškarcima i ženama bila je da su češće varali oni tipovi ljudi koje nije bilo previše briga za posljedice prevare.

(VisokoIN)