Izetbegović u Konjicu; Osiguravanje boljih životnih uvjeta za mlade, te usporavanje i zaustavljanje iseljavanja nulti prioritet SDA

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je juče Konjic i objavio fotografije i tekst koji prenosimo u cijelosti;

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je danas Konjic, gdje je razgovarao sa uspješnim mladim privrednicima i najboljim studentima iz ovog grada.

Razgovarano je o potrebama i interesovanjima mladih, te o mogućnostima unapređenja ambijenta u kojem bi oni mogli u potpunosti realizovati svoje potencijale.

Izetbegović je istaknuo da su mladi, osiguravanje boljih životnih uvjeta za njih, te usporavanje i zaustavljanje iseljavanja nulti prioritet SDA.

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić predstavio je tokom sastanka ekonomske potencijale Konjica, te konkretne poteze Gradske uprave koji za cilj imaju poboljšanje poslovnog ambijenta i bolje uvjete za život mladih.

Sastanku je također prisustvovao federalni premijer Fadil Novalić.

Novalić je prezentovao projekte Vlade FBiH koju omogućavaju snažniji razvoj Konjica i okoline, poput izgradnje infrastrukture, razvoja turističkih potencijala i unapređenja poslovnog ambijenta kroz izmjenu zakonskih propisa i poticaje privrednim subjektima.

Uoči sastanka je delegacija SDA predvođena predsjednikom Izetbegovićem posjetila stadion FK Igman, na kojem su u toku radovi na rekonstrukciji, gdje su prisustvovali treningu omladinskih kategorija ovog kluba.

Izetbegoviću je tokom posjete uručen dres FK Igman kao poklon domaćina.

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Centralnom spomen obilježju je Izetbegović odao počast šehidima i poginulim borcima koji su dali živote u odbrani BiH.

Večeras će u Kino sali Konjic biti održana tribina „Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja“, na kojoj će se, između ostalih, obratiti i predsjednik Bakir Izetbegović.

Facebook / Bakir Izetbegović