Jedite ih i jačajte živce

Oštećenje živčanog tkiva, zbog bolesti ili ozljede, može se popraviti uz namirnice koje podržavaju imunološki sustav. Ove namirnice sadrže vitamine, posebno A, B, C i D, minerale i antioksidanse.

Svakodnevna konzumacija namirnica koje grade imunološki sustav ne samo da popravlja oštećenja živaca, nego i općenito utječe na zdravlje.

Njegujte prsnu žlijezdu (thymus) vitaminom A i omegom-3

Prsna žlijezda je važna komponenta imunološkog sustava, a vitamin A bitan sastojak za njeno zdravlje. I masna riba, kao što je losos, sadrži ovaj esencijalni vitamin, te još jedan važan element – omegu-3, koja također pridonosi ozdravljenju oštećenih živaca. Teleća jetra, mliječni proizvodi i mrkva sadrže elemente koji čine vitamin A u tijelu.

Vitamini skupine B

Bijela krvna zrnca štite tijelo, a vitamini skupine B potiču normalnu funkciju bijelih krvnih stanica. Cjelovite žitarice su bogate ovim bitnim hranjivim tvarima. Prije svega smeđa riža, soja i teleća jetra. Svakodnevna konzumacija barem jedne od tih namirnica, pomoći će u liječenju oštećenih živaca.

Izvori vitamina C

Svježe povrće i voće promiču zdravlje. Većina voća i povrća sadrži značajne količine vitamina C, koji jača imunološki sustav. Ne zaboravite ni zeleni čaj, koji je pun vitamina C.

Vitamin E

Žitarice, orašasti plodovi i sjemenke dobri su za oporavak živaca. Određene vrste bijelih krvnih stanica proizvode antitijela koja nam pomažu da se oslobodimo određenih neželjenih virusa i infekcija koje napadaju tijelo. Vitamin E pomaže u proizvodnji antitijela, te je učinkovit u jačanju imunološkog sustava. Vitamin E nalazi se u orasima, sjemenkama i biljnim uljima.

Morska sol

Ljudsko tijelo dnevno treba 0,007 grama soli jer za protok informacija i obradu komunikacije živčane stanice neprestano trebaju sol. Neprerađena morska sol pomaže u oporavku ozlijeđene ili bolesne stanice i potiče zdrav imunološki sustav. Kuhinjska sol nije tako idealna jer je tijelo brzo eliminira. Zbog toga su organi za filtriranje i probavu preopterećeni, a stanice brzo ostaju bez vode. Prirodna morska sol ne bori se protiv tijela na taj način nego ga izgrađuje.

Vezani članci

Nutricionistica: Pet razloga zašto biste trebali jesti kupine

VISOKOIN.COM

Zašto smo svi postali tako zaboravni

VISOKOIN.COM

Pet osoba se zarazilo koronavirusom u Visokom

VISOKOIN.COM

Tri pravila za svakodnevnu njegu

VISOKOIN.COM

Kuhinja ima najviše bakterija, evo kako temeljito očistiti ključne stvari

VISOKOIN.COM

Pušači u kasnijim godinama krhkiji od vršnjaka

VISOKOIN.COM