Jezivo: Marijan iskopao majčin leš iz groba, mumificirao ga pa 13 godina sa njim gledao TV na kauču

Muškarcu (76) iz Poljske prijeti zatvor nakon što se otkrilo da je iskopao leš svoje majke, posjeo ga na kauč ispred TV-a te ga tako držao 13 godina.

 

Ovaj nevjerojatan slučaj otkrio je Marianov badžo koji ga je nakon dugo vremena odlučio posjetiti u njegovu domu u gradu Radlinu na jugozapadu Poljske.

 

Zatekao ga je kako besciljno luta po polju, kao da je poludio, pa je pozvao hitnu.

 

Hitna je stigla na imanje i našla mumificirani leš na kauču, na hrpi novina iz 2009.

 

Joanna Smorczewska iz tužiteljstva rekla je da je DNK pokazao kako mumificirani leš pripada Marianovoj majci, koja je preminula u januaru 2010. godine.

– Ustanovili smo da je grob Jadwige L., koja je pokopana 16. januara 2010., prazan. Čini se da je muškarac iskopao majčino tijelo odmah nakon sahrane, mumificirao ga te da je leš u kući od 2010. godine, dodala je Smorczewska.

 

Vjeruje se da je Marian, koji živi samo 300 metara od groblja, leš prevezao biciklom.

 

– Sve upućuje na to da je muškarac koristio neke hemikalije kako bi mumificirao tijelo. Osjetio se miris naftalina, rekao je šef ureda lokalnog tužitelja Marcin Felsztyński.

 

Tijelo je navodno bilo u gotovo savršenom stanju. Leš je otkriven još u februaru, ali vijest o slučaju izašla je u javnost tek nakon što je muškarac optužen za oskvrnjivanje tijela. Komšije su ispričale kako je Marian bio usamljenik te da čak nisu znali njegovo ime.

 

– Uvijek je napuštao kuću noći. Sjeo bi na bicikl i uputio se u nepoznato, ispričao je jedan komšija.