Još četvero privedenih zbog napada na osobe iz Beograda na Ilidži

Policija u Sarajevu privela je još četiri osobe, nakon što su prethodno četiri uhapšene osobe koje se terete da su sinoć na Internacionalnom turniru u hotelu na Ilidži napale osobe iz Beograda.

Prethodno su lišeni slobode E. B. rođen 2003. godine nastanjen na području općine Novi grad Sarajevo, A. T. rođen 1996. nastanjen na području općine Ilidža, H. D. rođen 1995. nastanjen na području općine Ilidža i E. H. rođen 2000. nastanjen na području općine Vogošća.

Iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo navodi se da su ove osobe pronašli i lišili slobode policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela nasilničko ponašanje.

Tokom dana će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada.

Nakon saopštenja da policijski službenici Uprave policije nastavljaju dalji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaj u kojem je jedna osoba lakše povrijeđena ispred hotela na Ilidži, tokom održavanja internacionalnog turnira za dječake u malom fudbalu, mediji su objavili da su još četiri osobe privedene radi obavljanja razgovora.

Brojni zvaničnici osudili napad na Ilidži, Beograđanima pružena sva pomoć
Četiri osobe su uhapšene, jer su osumnjičene za napad na grupu građana iz Beograda na Ilidži tokom održavanja međunarodnog dječijeg turnira u fudbalu. Tom prilikom jedna osoba je zadobila povrede nanijete nožem. Brojni zvaničnici su osudili ovaj napad, a Beograđanima je pružena svaka moguća p…
Povodom događaja u subotu naveče u Hotelu Hils na Ilidži, kada su napadnuti roditelji igrača Fudbalskog kluba “Zvezdara” iz Beograda, pri čemu je došlo do povređivanja jednog od njih, ministar kulture i sporta KS Samir Avdić i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, sa gradonačelicom Sarajeva Banjaminom Karić, došli su na mjesto događaja, gdje su razgovarali sa članovima FK “Zvezdara” i roditeljima igrača, u prisustvu službenice ambasade Republike Srbije.

“Jutros rano smo gradonačelnica i ja posjetili ozlijeđnog roditelja nakon čega sam otišao u hotel Hils gdje sam se obratio dječacima i djevojčicama, trenerima i roditeljima igrača ovog kluba. Zbog ovog nasilnog događaja, izvinuo sam se u naše ime, te naglasio da je Sarajevo bilo i biće otvoren grad, kao i da su u njega uvijek dobrodošli”, istakao je Avdić.

On je najavio da će danas zajedno sa gradonačelnicom Karić upriličiti oproštajni susret s gostima iz FK “Zvezdara” iz Beograda nakon čega će u prijateljskoj atmosferi biti ispraćeni iz Sarajeva.

Benjamina Karić je osudila nasilje navodeći da je Sarajevo otvoren grad i da je sigurna da će napadači odgovarati za učinjeno.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto oglasio se u subotu naveče povodom napada na posjetioce dječjeg fudbalskog turnira na Ilidži navodeći da je u kontaktu s Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem, naglašavajući da je Sarajevo otvoren grad i da će tako i ostati.

AA