JUČER NA TRGU DJECE Posljedice nesreće u sarajevskom naselju Dobrinja: Dijete na Anesteziji i reanimaciji, vozač uhapšen

Sarajevska policija uhapsila je 21-godišnjeg B. D. iz Sarajeva, vozača automobila “škoda”, kojim su jučer udarena dva pješaka, među kojima i desetogodišnje dijete koje je zadobilo po život opasne povrede, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.

Ova teška nesreća dogodila se jučer u 15 sati na Trgu djece Dobrinje.

Osim djeteta, vozač “škode” udario je i S. H., rođenog 1957. godine, koji je lakše povrijeđen.

Podsjetimo, nakon udara djeteta, građani su prevrnuli automobil kako bi ispod njega izbavili povrijeđeno dijete. Pomoć mu je ukazala ekipa Hitne pomoći KS, koja ga je prevezla u KCUS, gdje je zadržan na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su dežurni kantonalni tužilac sa ovlaštenim vještacima saobraćajne i mašinske struke i pripadnici policije, koji su sinoć oko 21 sat uhapsili vozača “škode”.

On se sumnjiči da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, u vezi sa ugrožavanjem javnog prometa.

– Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju spomenute saobraćajne nezgode – naveli su iz MUP-a KS.