Kako je moguće da je Elvis Ćustendil, policajac kojem je ranije oduziman pištolj, nastavio raditi u policiji i na kraju ubio Amru Kahrimanović?

Bosnu i Hercegovinu je sinoć potresao novi slučaj femicida – pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil je s više hitaca iz pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli.

Kako saznaje Avaz, Ćustendil je najvjerovatnije iz službenog pištolja ubio Kahrimanović. Pištolj je pronađen kod njega prilikom hapšenja.

Ćustendil je navodno imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama. Pištolj mu je oduziman više puta, a također je privođen na otriježnjenje zbog alkohola.

Ćustendil je u alkoholisanom stanju pucao u Kahrimanović, a svemu je prethodila svađa. Kahrimanović je, kako su naveli očevici, zahtijevala od gostiju da napuste lokal, tražeći da plate šta su popili i da idu, ali je Ćustendil to odbio. Nakon toga, došlo je do prepirke između nesretne žene i policajca, zbog čega je Ćustendil izvadio pištolj i ispalio više metaka u nesretnu ženu.

Postavlja se pitanje komesaru MUP-a TK Dževadu Kormanu kao i ministru unutrašnjih poslova TK Hajrudinu Mehanoviću, kako Ćustendil, kojem je i ranije oduziman pištolj, te se znalo da ima psihičkih problema, nije bio suspendiran. Također, jedno od ključnih pitanja je i ko će snositi odgovornost za ovaj stravičan zločin.