Kako policijske agencije tri godine nisu mogle pronaći Sašu Goluba: Tri godine sam se krio u BiH

Saša Golub koji se juče predao sarajevskoj policiji nakon tri godine bjekstva odveden je u pritvor koji mu je ranije odredio Kantonalni sud u Sarajevu.

Golub je  izjavio da se tri godine krio u BiH.

Golub je osumnjičen da brutalnu likvidaciju Nedžiba Spahića Džibe u junu 2020. godine u sarajevskom restoranu Paper Moon. “Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo danas su uhapsili Sašu Goluba (1977), a po potjernici za krivično djelo Ubistvo, počinjeno dana 29.06.2020. godine na području Novog Sarajeva, na štetu N.S. (1974)”, saopćeno je iz MUP-a.

Postavlja se pitanje kako policijske službe nisu 3 godine pronašli ubicu koji se krio u BIH?

Podsjećamo likvidacija koja je zaprepastila goste restorana, ali i čitavo Sarajevo desila se 29. juna 2020. godine, a maskirani Saša Golub je tada ispalio više hitaca u Nedžiba Spahića Džibu.

Golub je u Spahića je pucao nekoliko puta, a potom pobjegao u sivom vozilu marke Alfa Romeo. Kako saznajemo, vozilo je u međuvremenu pronađeno u sarajevskom naselju Ciglane. Napadač samo je ušao u lokal, prišao za stol za kojim je sjedio Spahić, te u njega ispalio nekoliko hitaca.

Ko je Nedžib Spahić?

Naime, Spahić se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja…

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (također poznati policiji op.a.), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada se desila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Također, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.