Kako su bajramovali bošnjački političari: Tužan status Harisa Zahiragića, Sebija Izetbegović kuhala za porodicu, Konaković u Banja Luci klanjao bajram-namaz…

Muslimani su obilježili Ramazanski bajram, a brojne ličnosti na društvenim mrežama uputile su čestitke.
Najviše pažnje privukle su objave političkih funkcionera, koji su iskoristili priliku da preko društvenih mreža čestitaju svim muslimanima u BiH i dijaspori ramazanski bajram.

Nakon bajram-namaza u Begovoj džamiji predsjednik SDA stranke Bakir Izetbegović, kao i obično dijelio je bajramluke, dok je nešto kasnije njegova supruga Sebija Izetbegović objavila nekoliko porodičnih fotografija na kojima se pohvalila kulinarskim umijećem.

Zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić je nakon klanjanog namaza na FB objavio svoju fotografiju i čestitku povodom ramazanskog bajrama, na kojoj je istakao da je ovo prvi put da njegova majka nije u Sarajevu za bajram, te da je ovo 9-ti bajram koji nažalost dočekuje bez svog oca…
Predsjednik NiP-a Elmedin Konaković, bajram je dočekao u Banja Luci, a nakon što je to objavio na društvenim mrežama dobio je veliki broj pozitivnih komentara.
Premijer FBiH Fadil Novalić, jučer je privukao najveću pažnju javnosti BiH. On je povodom ramazanskog bajrama gostovao na Hayat televiziji na kojoj je govorio o islamu u moderno doba te ispričao kako je jednu stvar zapamtio za cijeli život, a to je poruka “da bi Muhammed a.s., da je danas živ, nosio Armani odijelo”.
“Ja sam slušao jednu hutbu gdje je govornik podučavao mladu generaciju da, unatoč raznim natruhama koje nam se pokušavaju nametnuti na našu religiju i identitet, moraju biti moderni i da moraju živjeti u skladu s ovim vremenom. Nikako okrenuti glavu i biti u nekom prošlom vremenu”, ispričao je.

Kazao je da je poruku koju je tada čuo zapamtio za cijeli život, a ona je glasila: “Da je Muhammed a.s. danas živ, on je toliko bio moderan, da bi on bez sumnje danas nosio Armanijevo odijelo”.
Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, nakon čestitke objavio je fotografiju kako ‘bajramuje’ u društvu sa Harisom Silajdžićem, a ispod koje je kratko napisao ‘Bajramska’