Kako su se Dankine ubice ponašale za vrijeme potrage? Jedan bio miran, drugi se sakrio

Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot kod Bora, koji je osumnjičen da je saučesnik u ubistvu Danke Ilić (2) za kojom se tragalo deset dana, poslije monstruoznog zločina ponašao se kao da se ništa nije dogodilo.

To su za Kurir rekli mještani njegovog sela, koji su ga viđali od 26. marta kada je djevojčica nastradala, pa sve dok ga policija nije privela.

Prema njihovim riječima, Dragijević je djelovao potpuno smireno i obavljao je uobičajene aktivnosti.

“Viđali smo ga ovih dana, išao je na posao najnormalnije, vraćao se s posla. Djelovao je normalno, nije odavao utisak da je nešto zabrinut ili uzbuđen. Bukvalno nismo primijetili da je drugačiji nego inače”, rekli su za Kurir šokirani mještani Zlota, koji su ga potom malo bolje opisali:

“Voli mnogo da popije, to nije tajna. Često je bio pijan. Ipak, ni na kraj pameti nam nije palo da može ovako nešto da učini. Sve i da je slučajno udario dijete autom, pa zar nije ljudski i logično da ga odveze u Hitnu pomoć, a ne da ga baci na deponiju?! Mi ne možemo da vjerujemo kakav je to mozak”, zaprepašćeno kažu mještani Zlota.

I mještani borskog sela Luka odakle je uhapšeni Srđan Janković (50), koji je bio za volanom “Fijata”, kažu da su zgroženi onim što je njihov komšija učinio.

“On je do prije godinu dana važio za poštenog čoveka, ali je tada počeo da baulja po selu i svašta se za njega govorilo. Kako smo čuli to je otkako ga je ostavila žena”, kaže jedan mještanin sela Luke i dodaje:

“Posljednjih nekoliko dana, otkako je Srbija počela da traga za nestalom Dankom Ilić, on nije nos promolio iz kuće. On bi ranije stalno sjedio ispred seoskih prodavnica, a posljednjih deset dana ga niko tamo nije viđao, što nam je bilo čudno, jer je to njegova svakodnevica bila. Mislili smo zato da je negdje otputovao, ali smo ga onda prije neki dan vidjeli da ide na posao”.

Podsjetimo, dvojica osumnjičenih u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina, a u toku je pretraga terena u potrazi za tijelom.