12. Augusta 2022.

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i sve do utorka: Malo kiše, malo sunca, žuti meteoalarm je na snazi

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Sokolac 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 14, Bugojno 15, Tuzla i Zenica 16, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 17, Banja Luka, Bihać, Doboj i Prijedor 18, Grude 20, Mostar i Trebinje 21, Neum 22 stepena

Jutros je u našoj zemlji bilo ujereno do pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom, piše Federalni hidrometeorološki zavod.

NAJHLADNIJE NA BJELAŠNICI
Žuti meteoalarm na snazi je u brojnim dijelovima naše zemlje zbog očekivnaih udara vjetra koji se očekuju na području Bihaća, Livna, Mostara, Foče i Trebinja.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Sokolac 11, Livno, Sarajevo i Srebrenica 14, Bugojno 15, Tuzla i Zenica 16, Bijeljina, Gradačac i Sanski Most 17, Banja Luka, Bihać, Doboj i Prijedor 18, Grude 20, Mostar i Trebinje 21, Neum 22 stepena. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 948 milibara, za 6 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U VEĆINI BIH KIŠA
Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Poslije podne postupan prestanak padavina i djelimično razvedravanje. U Hercegovini uglavnom pretežno sunčano. Vjetar umjeren na momente i pojačan sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26, na jugu do 29 stupnjeva.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temeratura oko 22 stupnja.