Kantonalni sud u Zenici ostvario vrlo dobre rezultate

– U 2011. godini, kao i prethodnih godina, Kantonalni sud u Zenici ostvario je vrlo dobre rezultate i po broju završenih predmeta, ali i po kvalitetu rada, naglasila je predsjednica suda Zijada Alihodžić, tokom današnje pres konferencije, posvećene radu Kantonalnog suda u Zenici u prošloj godini. Iz 2010. godine prenesena su nezavršena 2.024 predmeta, dok je lani sud u rad primio 5.400 novih predmeta, a do kraja 2011. godine ukupno je završio njih 4.878, što je za 8,4 posto preko priliva predmeta.

– Prošlogodišnja ostvarena norma na nivou ovog suda je 148 posto, što je rezultat dodatnog zalaganja svih zaposlenih, ističe predsjednica Alihodžić, napominjući da je Kantonalni sud u Zenici u protekloj godini, nakon dužeg vremena, radio u punom sastavu, sa 18 redovnih i dvoje dodatnih sudija.
Programom rada ovog suda u tekućoj godini planirano je da se na svim referatima, koji su bili ažurni odži ta ažurnost, te da se poveća na drugostepenom građanskom referatu.

– I u ovoj godini u sudu će ostati na snazi, lani uvedene, interne mjere štednje, kako bi sa planiranim budžetskim sredstvima mogli nesmetano funkcionisati tokom godine, kazala je predsjednica Alihodžić, napominjući da će i dalje djelovati u pravcu rješavanja problema nedostatka prostora sudnice i pratećeg prostora za zaštićenog svjedoka, kao i za kadrove, koji će pružati neophodnu logističku podršku.

(VisokoIN.com)