Kasumović: Podnijet ću ostavku ako Bećirović ne pobijedi

Fuad Kasumović, predsjednik Bosanskohercegovačke inicijative – KF i gradonačelnik Zenice, koji je dobio najveće ovacije u Domu kulture u Kaknju, jer, kako je rečeno na zajedničkoj konvenciji, trenutno vodi bitku protiv režima, istakao je da ako Bećirović ne pobijedi podnijet će ostavku.

– Toliko sam ubijeđen u njegovu pobjedu. Nažalost, slijepci nikada neće progledati. Sad ću vam pojasniti kako oni rade. Bio sam u SDA i znam sve njihove prevare. Ja govorim iz duše. U Zenici je SDA bila najbrojnija, ja koji sam samo spavao u Zenici i dam im sebe i iako nisam lijep i toliko pametan, pobijedio sam – kazao je Kasumović.

Bećirović u Kaknju: Ne smijemo biti u sukobu sa Zapadom

– Ovdje su muslimani vijekovima živjeli i mi smo evropski muslimani. Nama treba neko s kim nas neće s radikalizmom podrediti. Moramo Zapadu pokazati Bećirovića. Takvog čovjeka moramo ponuditi Evropi. Rekao sam da je Bakir prirodno glup i zaista je to tako. Radio sam s njima 20 godina. Ljude sam pridobio iskrenošću – rekao je Kasumović.

Podsjetio je da je Alija Izetbegović napravio 84 institucije kako bi BiH napredovala.

– Onda je došao Bakir i sad to ne da ne zna održati, nego ih urušava. Nemojte nasjedati na njihovu priču. Moramo biti skupa i pokazao sam da pojedinac može pobijediti sistem. Bakirova je najveća greška što je pravio SDA institucije, SDA Tužilastvo i Sud. Bećirovića ne mogu vezati nizašta, rijetkost je to. On nema nikakvu prijavu. Čist ko suza. Morate izaći na izbore, moramo radi djece. Ne bih ja ostavku najavio da nisam siguran da će on pobijediti. Sistem se može promijeniti nabolje. Pitajte Zeničane – rekao je Kasumovic.

Vezani članci

SDA Visoko: Orašac je SIGURNO uz SDA

Visokoin.com

SDA Visoko – Mi izdati nećemo

Visokoin.com

SVEČANA AKADEMIJA POVODOM 32 GODINE SDA VISOKO

Visokoin.com

Amra Babić nositeljica liste “Narod i Pravda” za skupštinu ZDK

Visokoin.com

Komšić: Nije mi važno hoće li pobijediti Izetbegović ili Bećirović, moj protivnik je politika HDZ-a

Visokoin.com

Nije šala, ovo je Stavov “101 razlog zašto Bakir Izetbegović”

Visokoin.com