Kebo predao Tužilaštvu BiH novih 1.500 stranica dokaznog materijala

Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je predao Tužilaštvu BiH novih 1500 stranica dokaznog materijala za predmete koje je već pokrenuo, kao i CD sa video snimcima, navodi se u saopćenju iz Kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

Na adresu potpredsjednika, navodi se u saopćenju, stiglo je i pismo podrške bivših pripadnika Vojne policije Trećeg korpusa Armije BiH.

Kako se navodi u saopćenju, pored navedenog pisma podrške Kebo će dati na uvid i mnoge poruke podrške pojedinaca, među kojima je i podrška ef. Beganovića iz Velike Kladuše koji je napadnut prije desetak dana jer je govorio istinu.

Također, potpredsjednik Kebo poduzet će i druge pravne radnje te proširiti spisak pojedinaca i ponovo pokrenuti pitanje pravne odgovornosti svih onih koji se mogu na bilo koji način dovesti u vezu sa političkim ubistvima, saopćeno je.

Istakao je da će ponovo pokrenuti pitanje izvještaja o utrošenom novcu od humanitarne pomoći upućenoj BiH.

”Javnost mora znati ko je taj novac zloupotrijebio i kuda ih je usmjerio” – navodi se u saopćenju Mirsada Kebe.

Potpredsjednik se odlučio na ovaj korak na zahtjev mnogih gladnih i nezaposlenih boraca čiju su poštenu borbu mnogi zloupotrijebili za neosnovanu političku promidžbu i enormno bogaćenje kroz pljačku, saopćeno je.

Što se tiče prijetnji nekih kriminalaca i ubica, ustvari kukavica, njemu i njegovoj porodici, potpredsjednik Kebo je spreman na sve posljedice i ima povjerenje u legalne institucije zaštite.

Isto tako, ima i podršku i pomoć svih patriotskih snaga koje su spremne dati i svoje živote za istinu i pravdu.

Vezani članci

Tužiteljstvo zatražilo pritvor za šestoricu dilera

Visokoin.com