KLJUČAN PREOKRET? Matejev prijatelj otkrio detalj sa snimka koji baca dilemu na sve: Možda je to ključ istrage

Niko, ali baš niko ne zna gdje je Matej trčeći jurio po Beogradu. Niko ne zna gdje je trčao. Jasno je od uličnog video nadzora da nije ni od koga bježao, jer ga niko ne prati i ne trči za njim. Ja već danima “buljim” u sve što se može vidjeti i dobiti iz Beograda, ne bih li primetio nešto na tim snimcima, što niko drugi nije primijetio – kaže Matejev prijatelj.

I primijetio je nešto, kako kaže, što bi moglo biti od ključne važnosti. Na jednom snimku nadzornih kamera, gdje se vidi da Matej trči lijevom stranom ulice, po trotoaru, između zida i parkiranih automobila može se vidjeti da on dolazi gotovo do kraja te ulice, ali sjenka koja se kretala, dolaskom do pred kraj ulice više se ne kreće. Prema toj snimci Mateja sam zadnji put vidio da se kao skriva, odnosno nestaje između dva parkirana automobila. Kao da je zastao između nekih parkiranih automobila i sagnuo se – pojašnjava Matejev prijatelj.
Nedugo, nakon toga iz suprotnog smijera trčeći dolaze dvije osobe.

– Oni trče u suprotnom smijeru s druge strane te ulice i to trče dosta uplašeno. Jesu li oni videli Mateja, koji je nedugo prije toga nestao među tim automobilima, kako se na nejasnom snimku može vidjeti. Ne znam zašto, ali imam osjećaj da su oni nešto vidjeli, jer Matej nestaje među automobilima neposredno prije nego se ovo dvoje može vidjeti. Možda su oni ključ istrage, možda bi srpska policija njih trebala pronaći i ispitati – kaže Splićanin. On otkriva i da Matejevi prijatelji koji su s njim bili u Beogradu neće ništa da pričaju trenutno jer je nestanak njihovog druga za njih veliki šok, piše Srbijadanas

– Ma neće momci ništa da pričaju. Povukli su se u sebe. Ovo je za njih veliki šok. Ne znaju gdje im je prijatelj, a prije dva mjeseca im je tragično stradao još jedan prijatelj. Tragedija na tragediju. Dobra je to ekipa mladića, nije im ovo lako za izdržati – kaže Matejev prijatelj.