Ko je mladić koji je oteo avion i prijetio da ga srušiti u tržni centar? Procurili su detalji

Kako su objavili američki mediji, 29-godišnji pilot oteo je mali avion u gradu Tupelu u Mississippiju i prijetio da će se zabiti u trgovački centar Walmart.

Satima je kružio nad Tupelom i okolnim mjestima. Nakon nekoliko sati s radara mu se izgubio svaki trag. Nedugo nakon toga objavljeno je kako je sletio te da je pilot uhapšen i odveden u pritvor.

Novine The Daily Journal, navodeći više izvora, objavile su da je avion sletio u Ashlandu, rijetko naseljenom području Mississippija, i da je pilot živ.

Motiv otmice aviona i prijetnji zasad nije poznat. Dok je avion bio u zraku, društvenim mrežama se proširila poruka koju je navodno pilot napisao prije nego što je oteo avion. U poruci je zatražio oprost te roditeljima i sestri poručio da ih voli i da oni nisu ni za što krivi.

Pilot, identificiran kao Cory Wayne Patterson, bio je ranije u pritvoru te je bio optužen za krađu i terorističke prijetnje, rekao je šef policije Tupela John Quaka na konferenciji za novinare.

Patterson nema pilotsku dozvolu niti iskustvo u slijetanju aviona, ali je prisustvovao obuci za pilota, dodao je Quaka. Iako se mislilo da je avion oteo pilot zaposlen u regionalnom aerodromu, policija je na press konferenciji otkrila da je Patterson u aerodromu radio na punjenju aviona gorivom.

Uz upute privatnog pilota, Patterson je uspio spustiti avion u polje.