KO SDA: Pod Fortinom vladom mafijaški obračuni svakodnevnica

“Jučerašnje ubistvo u Sarajevu, nažalost još jedno u nizu, potvrđuje da je dolaskom na vlast Edina Forte i njegove vlade ulični kriminal doživio procvat a nesigurnost građana Sarajeva postala svakodnevnica”, smatraju u Kantonalnom odboru SDA.
Dok se Forto bavi trivijalnom propagandom protiv opozicije, ističu u saopćenju iz KO SDA, a njegova stranka pravi animacije na kojima spaljuje ljiljane i logo SDA, na ulicama Sarajeva se zbiva pravi mafijaški rat.

“Očigledno da Forto, kao profil, nije neko ko može garantovati red i sigurnost. Sa svojim ponašanjem i stavovima vodi grad u potpuno nesigurnost i anarhiju. Sigurnosna situacija je takva da čak i članovi vladajuće koalicije hodaju s pištoljem, jer NIP-ov i Konakovićev ministar unutrašnjih poslova ne radi svoj posao. Edin Forto nema nikakvu sigurnosnu politiku što ohrabruje kriminalce i ubice da čine zlodjela, a u isto vrijeme građani Sarajeva žive u strahu za imovinu i živote, kako svoje tako i svoje porodice”, navode u saopćenju.

Vlada Edina Forte, dalje kažu, zbog tolerantne i blage politike prema uličnom kriminalu, auto mafiji i trgovcima narkoticima je u potpunosti ugrozila sigurnost glavnog grada Bosne i Hercegovine.

“Pokazala je da upravljanje najvećim kantonom u državi ne smije biti poligon za eksperimente poput tzv. Trojke, neuvjerljivog i slabog premijera ili za vježbanje ministara pripravnika na najvažnijim resorima jer je cijena prevelika i mjeri se, nažalost, životima građana Sarajeva”, zaključuju u saopćenju iz KO SDA.

Podsjećamo, sinoć se u glavnom gradu BiH desilo ubistvo. Ubijeni je Kenin Lukač, inače najbolji prijatelj nedavno ubijenog navijača FK Željezničar Mehmeda Ramića. Tri osobe dovode se u vezu sa ubistvom Lukača, a za ubistvo Ramića sumnjiči se Adel Kabaš koji se nalazi u bjekstvu. Za njim je raspisana Interpolova potjernica.