Kojim komplimentom sigurno osvajate ženu?

Prema istraživanju u kojem je sudjelovalo dvije hiljade muškaraca i žena, dame najviše od svega vole kada im partner kaže da su smršavjele i da su tanje no obično. Oko 43 posto ispitanica je opsjednuto težinom, a za četiri od deset dama najveći je kompliment kada im neko kaže da imaju lijep osmijeh.

Pri vrhu liste dobrih komplimenata su i oni o tome da žena dobro miriše te ima lijepu kosu i oči. Glasnogovornik tvrtke Dental Care Plus Implant Centres, koja je provela istraživanje, kaže: ‘Žene su komplicirane i muškarci lako mogu pogriješiti ako ne izgovore kompliment kako treba.’

Četvrtina žena smatra najvećom uvredom ako im partner kaže da su poput majke ili oca, a muškarci bi trebali izbjegavati i primjedbe da im draga izgleda umorno, komentirati da izgleda dobro bez dodatne pohvale ili slučajno pitati je li se možda malo udebljala.

Istraživanje je pokazalo da samo dio žena zna ili želi prihvatiti kompliment. Svaka četvrta od deset žena najviše voli kad dobije kompliment od partnera, a oko 36 posto je ponekad postalo lošeg raspoloženja jer nisu dobro shvatile pohvalu muškarca.

Daily Mail piše kako ispada da žena u prosjeku dobije samo jedan kompliment na dan jer se muškarci zbog nesporazuma boje hvaliti više. Kada upućuju kompliment, trebaju razmisliti na koji ga način serviraju. Svakoj je ženi ljepše čuti da ima lijepe zube nego da su lijepi jer je bila na skidanju kamenca.

(VisokoIN)