Kompanija iz RS otpustila 40 radnika, evo kako sve pravdaju; šokantne izjave direktorice firme

Tekstilna firma „Kayak“ iz Kostajnice je otpustila oko 40 zaposlenih, što iz uprave preduzeća pravdaju manjkom posla.

Naime, društvenim mrežama kruži informacija da je ova firma prethodnih dana otpustila oko 100 zaposlenih što su iz ove firme demantovali.

„Bilo je nešto malo otpuštanja, ali nikakvih sto radnika, već nešto sasvim normalno kao u svakoj firmi“, rekla je za CAPITAL direktorica ove firme Milena Levak, koja je dodala da se radi o „višku radnika zbog smanjenja obima posla“ ili o radnicima koji „ne zadovoljavaju“ te da u svemu tome „nema ništa posebno“.

Navela je da je od prvobitnih 270 zaposlenih, bez posla ostalo oko 40 radnika. Time je broj radnika smanjen za oko 15 posto.

Predsjednik Sindikata tekstila, kože i obuće Republike Srpske Danko Ružičić je za CAPITAL rekao da nema informacije o otkazima u ovom preduzeću.

Isto je dodao da u ovoj tekstilnoj firmi ne postoji sindikalna organizacija.

„Pokušali smo organizovati sindikat, ali nismo uspjeli zbog otpora poslodavca. To nije samo slučaj sa ovom firmom, već se to dešava i u mnogim drugim firmama“, kazao je Ružičić.

Prema dostupnim informacijama tekstilna firma „Kayak“ je osnovana 2012. godina.

Prošle godine ostvarili su dobit od 33.122 KM sa 271 zaposlenim, dok su godinu ranije imali profit od 81.325 KM sa 257 radnika.