Komšić čestitao Golobu na pobjedi na izborima u Sloveniji

Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine čestitao je Robertu Golobu lideru Pokreta sloboda ostvarenu pobjedu na parlamentarnim izborima u Sloveniji.

“Primite iskrene čestitke povodom uvjerljive pobjede na parlamentarnim izborima u Vašoj zemlji. Uvjeren sam da će Vaš pokret zajedno sa ostalim demokratskim snagama u Sloveniji donijeti pozitivne promjene ne samo u Sloveniji nego i šire, kao i to da ćemo ojačati saradnju između naših prijateljskih zemalja na principima slobode, demokratskih i civilizacijskih vrijednosti”, naveo je Komšić.

Golob je na parlamentarnim izborima u Sloveniji, prema posljednjim informacijama sa izlaznih anketa uspio pobijediti Janeza Janšu i njegov SDS.

Državna izborna komisija u Sloveniji objavila je prve rezultate parlamentarnih izbora. Oni se mijenjaju s povećanjem broja obrađenih glasačkih listića. Prema njima sada Pokret Slobode Roberta Goloba osvaja 39 mandata, dok SDS Janeza Janše osvaja 32 mandata.

Prvi rezultati tako donose Janšinom oponentu manje nego li su mu davale ranije danas objavljene ankete, ali i više od onoga što su predviđale predizborne ankete koje su previđale izjednačenost kandidata.