Komšić i Džaferović čestitali Dan nezavisnosti: “Cilj je prosperitet za sve građane i narode BiH”

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić čestitali su građanima 1. mart Dan nezavisnosti BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na današnji dan 1992. godine građanke i građani Bosne i Hercegovine dali su svoj glas za suverenu, cjelovitu i demokratsku Bosnu i Hercegovinu. To je bio glas za slobodu i samostalnost, a protiv tiranije i prijetnji nestankom BiH. Generacija koja je izvela našu domovinu na put samostalnosti učinila je epohalnu stvar koja će biti vječno zapamćena u bosanskohercegovačkoj historiji”, naglasio je Džaferović.

Referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine proveden je, naveo je Džaferović, uz strogo poštivanje Ustava Bosne i Hercegovine i međunarodnog prava, zbog čega su sve države svijeta priznale Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu zemlju.

“I danas, 28 godina poslije, vrijednosti koje simbolizira 1. mart – vladavina prava, demokratija i ideja o ravnopravnosti svih građana, ostaju temeljna ideja vodilja ka konačnom cilju, a to jeste sigurna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, članica Evropske unije i NATO saveza. Svim građankama i građanima u domovini i dijaspori čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, poručio je Džaferović.

Komšić je poručio da je siguran da će BiH uprkos izazovima stići do konačnog cilja, dostojanstvenijeg i prosperitetnijeg života za sve građane i narode.

“Prije dvadeset osam godina većina građana i naroda se izjasnila za suverenu i nezavisnu državu Bosnu i Hercegovinu. Iako je mnogo izazova pred nama, siguran sam da ćemo zajedno stići do našeg cilja, a to je dostojanstveniji i prosperitetniji život za sve građane i narode Bosne i Hercegovine. Uvijek ćemo se zalagati za Bosnu i Hercegovinu koja će biti država jednakopravnih građana i naroda, za državu u kojoj je bilo, u kojoj ima i u kojoj će uvijek biti mjesta za sve. Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, navodi se u čestitki Komšića.

Vezani članci

Komšić: Nije mi važno hoće li pobijediti Izetbegović ili Bećirović, moj protivnik je politika HDZ-a

VISOKOIN.COM

Džaferović uputio saučešće porodici stradale djevojke u Stocu

VISOKOIN.COM

Željko Komšić: Nikad više sa SDA! (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Bogić Bogičević: Nisam u projektu Željka Komšića

VISOKOIN.COM

Željko Komšić podržava odluke Vjekoslava Bevande

VISOKOIN.COM