Kosovska policija u o incidentu u kojem je pretučen maloljetni Srbin

Kosovska policija oglasila se o incidentu koji se dogodio u nedjelju u Suvom Dolu, u kojem su četvorica Albanaca pretukla maloljetnog Srbina Lazara Milutinovića (15).

U objavi policije nema podatka da su Milutinovića napali Albanci, jedino da je maloljetna osoba prijavila da je fizički napadnuta od četiri osobe.

“Dana 22. januara 2023. godine Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici prijavljen je slučaj s elementima kaznenoga djela’ laka tjelesna povreda’. Prema riječima maloljetnog građanina Kosova, podnosioca prijave, oko 05.15 sati, dok je bio na putu u selu Suvi Do, fizički su ga napale četiri osobe. Povodom ovog slučaja, policijski istražitelji poduzimaju istražne radnje u cilju identifikacije i uhićenja osumnjičenih”, avodi se uz ostalo u priopćenju policije.

Kako je ranije javio Kosovo online, maloljetni Lazar Milutinović izjavio je da je pretučen od četvorice Albanaca.

“Jutros sam krenuo na posao i presreo me je auto. Rekli su mi nešto na albanskom, ja to nisam razumio, spustio sam glavu i nastavio dalje. Oni su izašli iz auta, ja sam krenuo da bježim od njih, ali su me sustigli, uhvatili i onda su me šutirali i udarali gdje su stigli. Ništa mi nisu rekli, samo su me tukli i uzeli su mi telefon iz jakne”, rekao je maloljetni Milutinović.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo je navela da se napad dogodio na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kosovske policije zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama.