LAND ROVER I BMW Zapaljena dva automobila u Lukavici, jedan u vlasništvu poslanika NSRS

Božović je za N1 izjavio da je njegovo vozilo zahvatio plamen sa Nešićevog vozila

Dva vozila jutros su zapaljena na području Istočnog Novog Sarajeva, potvrđeno je za TVN1 iz MUP-a Republike Srpske.

Nezvanično, radi se o vozilima Land Rover i BMW, a ona su u vlasništvu Predraga Nešića i njegovog punca Mlađena Božovića.

Predrag Nešić je poslanik u NSRS, a izabran je po prvi put u ovom madatu ispred DNS-a. On je brat Nenada Nešića šefa DNS-a i kandidata za ministra sigurnosti BiH. Mlađen Božović je bio šef kabineta ministra u Vijeću ministara BiH Miloša Lučića, a koji je nedavno podnio ostavku nakon što ga je SIPA uhapsila.

Sam Božović bio je kandidat za ministra u Vijeću ministara BiH, u istom mandatu kad i Lučić, ali nije dobio podršku za izbor.

Božović je za N1 izjavio da je njegovo vozilo zahvatio plamen sa Nešićevog vozila.

“Nalazilo se vozilo na parkingu pored automobila Predraga Našiča i dio je izgorio. Osjećam se bezbjedno i bezbrižno. Policija neka radi svoj posao”, rekao je Božović za N1.

Oglasili su se i iz DNS-a gdje su najoštrije osudili ugrožavanje imovine Predraga Nešića i pozvali nadležne organe da hitno reaguju.

“Tražimo od policije i tužilaštva da pronađu počinioce, eventualne nalogodavce i utvrde motiv ovog vandalskog čina. Vrijeme je da se stane na put onima koji ugrožavaju bezbjednost i imovinu građana Republike Srpske, ali i onima koji svojim objavljivanjem laži i kleveta podstiču i prizivaju nasilje. Vjerujemo da jutrošnji čin ima duboku političku pozadinu i da ima za cilj destabilizaciju Republike Srpske. DNS vjeruje da će institucije adekvatno reagovati i vinovnike privesti pravdi”, zaključili su u saopćenju.