Legendarni NBA trener pitao bh. sudiju “Kako možeš biti mirniji od mene?”, odgovor Tuzlaka nasmijao sportski svijet

Ademir Zurapović najbolji košarkaški sudija, ispričao je anegdotu sa finala Olimpijskih igara, gdje je sudio meč SAD-Francuska.

Tuzlanski sudija gostovao je u podkastu Radija N.

Domaćin velikog finala bio je Tokijo 2021. godine, a legendarni trener Gregg Popovich upitao je Zurapovića: “Ademire kako si?”.

Začudio se Tuzla, kako mu Popovich izgovara precizno ime, a kasnije mu je komesar iz grčke objasnio, da je selektor SAD-a posalo GM-a da provjeri izgovor imena sudija, što predstavlja kodeks i poštovanje tabora velike košarkaške nacije.

Nastavak razgovora Popovicha i Zurapovića nasmijao je košarkašku, ali i kompletnu sportsku javnost.

“Stavio je ruke iza leđa kao i inače i upitao me: ‘Kako je moguće da si ti mirniji od mene u ovoj utakmici?’ Na to sam ga pitao da mu odgovorim na način iz privatnog života pa sam mu rekao da me nakon dvije bivše žene ništa ne može iznenaditi”, prepričao je bh. sudija.

Zurapović slovi za jednog od najboljih FIBA sudija, a košarkaška organizacija povjeravala mu je bitne mečeve posljednjih godina.

Također, poznata je i činjenica da Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, ne dozvoljava Zurapoviću da sudi mečeve domaćeg prvenstva, jer je napunio 50 godina.