Lov na rekord: CR7 bi da prestigne Messija, Marqueza, Matthausa

Mnogi su mislili da će Evropsko prvenstvo 2024. godine biti idealna prilika za Cristiana Ronalda, jednog od najvećih napadača svih vremena, da objavi kraj veličanstvene karijere. Međutim, španski mediji navode da je 38-godišnji Portugalac spreman da odloži planirani odlazak u penziju.

Ronaldo uspješno nastupa za Al Nassr u saudijskoj Pro ligi, često trese mreže rivala u ovom sve jačem prvenstvu, a poznato je i sa koliko strasti igra za nacionalni tim Portugala.

Osim toga, evidentno je da je golgeter sa Madeire u fantastičnoj fizičkoj formi i nije nemoguće zamisliti da se takmiči na elitnom nivou čak i u četrdesetim godinama.

Zbog toga je Ronaldo voljan da nastupi na Svjetskom prvenstvu 2026. godine, koje će se održati u SAD, Meksiku i Kanadi, piše španski Mundo Deportivo.

Ukoliko bi Ronaldo bio u reprezentaciji Portugala na Mundijalu za tri godine, bilo bi to šesto SP na kojem bi nastupio – nije propustio nijedno još od Njemačke i 2006. godine. Jedini igrači u historiji ovog turnira koji su igrali na pet Mundijala su Meksikanci Antonio Carbajal, Andrés Guardado i nešto skoriji primjer Rafael Marquez, zatim Nijemac Lotthar Matthaus i, možda najbitnije od svih, Argentinac Lionel Messi.

Treba izdvojiti i dvojicu golmana – Gianluigija Buffona i Guillerma Ochou bili su u sastavu tima na pet Mundijala, ali su zaigrali na četiri.