Magazinović izabran za predsjednika Komiteta za održivi razvoj Globalnog vijeća za mir i toleranciju

Predsjedavajući Kluba poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović izabran je na poziciju predsjednika Komiteta za održivi razvoj Globalnog vijeća za mir i toleranciju (GCTP), čiji članovi su poslanici parlamenata i aktivisti iz cijelog svijeta.

Magazinović je postao član Biroa, rukovodne strukture te respektabilne globalne organizacije čija je misija rad na širenju kulture tolerancije u cilju rješavanja pitanja savremenog svjetskog mira.

Predsjednik GCTP-a Ahmed bin Mohammed Al Jarwan zaželio je Magazinoviću sreću u budućem radu na poziciji predsjednika Komiteta i dobrodošlicu u Biro, istaknuvši svoju spremnost da GCTP u narednom periodu kroz svoje aktivnosti bude prisutan i na Balkanu.

On je pozvao Magazinovića da se obrati na Plenarnoj sjednici GCTP-a, koja će se održati u Parlamentu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dhabiu.

Zahvalivši na povjerenju Magazinović je istaknuo svoju spremnost da zajedno s kolegama iz cijelog svijeta aktivno radi na promociji vrijednosti tolerancije i širenja kulture mira, te borbi protiv diskriminacije, rasizma i ekstremizma.

S obzirom na to da su izazovi s kojima se suočava svjetski mir opasniji nego ikad, napori vlada bez sumnje moraju biti nadopunjeni nevladinim djelovanjem svjesni da su nevladine organizacije postale među najmoćnijim sredstvima za prave promjene na terenu u našem vremenu, rečeno je tokom ovog susreta.

Saša Magazinović boravi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje učestvuje u sastancima Biroa i komiteta GCTP u Dubaiu, nekon čega će prisustvovati plenarnoj sesiji ove globalne organizacije u Abu Dhabiu.