Mahira Ahmiš provodi još jedan Bajram bez supruga Eseda: Najteža su jutra…

Mahira Ahmiš, vjernica koja je osvojila srca javnosti brigom o svom mužu efendiji Esedu, koji je imao dijagnostikovanu MS od koje je nažalost i preminuo prošle godine, bila je gošća Novog dana. Ovo joj je drugi Ramazanski bajram bez supruga. Kaže kako su joj bajramska jutra teška, ali zahvalna je Bogu što ima svoju porodicu i prijatelje koji joj daju snagu. “Radimo sve što smo radili kada je i on bio tu, a razlika je što ga nema. Bili smo kao jedno tolike godine…”, kazala je.

Bitne datume teško porodično podnose, ali trude se da idu dalje.

“Djeca se raduju bajram-banki. Dobro su, kako je prošla godina opustili su se malo i došli sebi. Tek sada počinju da ostavljaju neke stvari iza sebe, krenuli su punim plućima jer sam im rekla da će babo biti ponosan na njih i tako mu osvjetlati obraz. S Esedom ili bez njega”, kazala je Ahmiš.

Sve vrijeme njegove bolesti krhka, a toliko snažna, Mahira se brinula o svom suprugu, noseći ga na vlastitim rukama. Dirnula je srca mnogih ljudi.

“Šta sam sve prošla i kakav teret, hvala Allahu počašćena sam zdravljem. Na mene to nije toliki utisak ostavilo, sve bih isto ponovila da se to desi. To sam shvatila kao svoj život, sudbina, misija, uradila sam to dostojanstveno i ponosna sam na sebe. Danas imam drugu misiju, to su moja djeca. Ne odustajem. Želim svoj život da iskoristim maksimalno, to je dar od Allaha i treba ga iskoristiti kao treba”, kazala je.

Ahmiš je aktivna na društvenim mrežama i njen glavni cilj je bio i ostao, da motiviše druge da im da snage u teškim situacijama.