Mamić: Nemam službene dosjee, to su moje bilješke

Mamić ispitan jer posjeduje dosjee navijača. Izvršni predsjednik Dinama pozornost policije privukao je čitanjem policijskih dosjea dvojice članova Bad Blue Boysa za gostovanja u emisiji “Nedjeljom u 2” Aleksandra Stankovića.Iz Državnog odvjetništva poručili su da je općinsko tužiteljstvo odmah u nedjelju policiji uputilo zahtjev za kriminalističko istraživanje kako je Zdravko Mamić došao do dosjea navijača kojima je mahao u emisiji Nedjeljom u 2. Postoji sumnja da je povrijeđena službena tajna otkrivanjem navodnih podataka iz kaznene evidencije pojedinaca.

Mamić je zbog toga pozvan na obavijesni razgovor, potvrdilo je i Ministarstvo unutarnjih poslova. Kažu da se treba utvrditi autentičnost dosjea o kojima je Mamić govorio, odnosno čitao iz papira koje je imao kod sebe zbog čega su neki navijači prijavljivani, ali i odakle mu ti podaci. To znači da će, u slučaju da su dosjei valjani, policija morati utvrditi tko mu ih je iz policijskih krugova dao te na taj način odao službenu tajnu.

Dakle, Mamić s tim u vezi ne može odgovarati jer nije službena osoba.

– Zdravko Mamić ne raspolaže nikakvim službenim izvodom iz kaznene evidencije. Radi se o papiru na kojemu je napisao svoje zabilješke o pojedinim BBB. Te su mu bilješke poslužile kada ih je policiji prijavljivao za djelo nasilničkog ponašanja – kaže Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Ona još kaže da je te činjenice Mamić pojasnio policiji kada je bio pozvan na razgovor ne bi li pomogao u razotkrivanju djela odavanja službene tajne. Razgovor s policajcima, navodi Sloković, trajao je vrlo kratko.

Odvjetnica kaže da su bilješke o BBB-ima nastale na temelju informacija koje su Mamiću pristigle iz različitih izvora, ali neformalnih, te da one govore kako su posrijedi osobe koje su prekršajno kažnjavane. One, rekla je Sloković, mogu i ne moraju biti točne. Dodala je kako je Mamić situaciju u kojoj se nalazi procijenio opasnom po sebe, te da je zato i išao na policiju i podnio kaznenu prijavu.

Gradski pak čelnici nisu htjeli previše komentirati Dinamo i Zdravka Mamića koji je zaratio sa svima (Šimić, Maleš, Boban…), a podrška Bandića i klan sa Širićem više nisu tako moćni.

– Imam druge prioritete, Mamić i Dinamo nisu mi sad toliko važni – rekao je Milan Bandić.

Predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić nije želio ništa komentirati, a dojučerašnji predsjednik Gradske skupštine i budući predsjednik Sabora Boris Šprem naglašava:

– Ta udruga, kao i svaka druga, mora djelovati pošteno i odgovorno.

(VisokoIN)