Marsel (18) slupao bijesnog Audi-ja samo šest dana nakon kupovine, pola sela ostalo bez struje: ‘Na greškama se uči’

Dana 12.11.2023. godine. dogodila se teška saobraćajna nesreća u naselju Par Selo, na teritoriju grada Tuzle. U nesreći je učestvovalo jedno putnično motorno vozilo, marke Audi A5.

Kao što možemo vidjeti, zbog neprilagođene brzine vozač automobila izgubio je kontrolu nad vozilom i sletio sa ceste. Zabio se u porodičnu kuću i prevrnuo se na krov. Na kući kao i na automobilu pričinjena je veća materijalna šteta. Na sreću, nema smrtno stradalih osoba. Vozač je povrijeđen te mu je pružena medicinska pomoć, piše Crna-hronika.

Ovaj portal saznaje da je Marsel samo šest dana prije nesreće kupio ovaj sportski Audi automobil. Prije je vozio VW-a Golf-a. Na društvenim mrežama dijeli fotografije sa porukom “na greškama se uči”. Valjda je naučio nešto iz ove teške saobraćajne nesreće.

 

– Tehnička intervencija u naselju Par Selo. Usljed nekontrolisane brzine vozilo se prevrnulo i udarilo u porodičnu kuću. Na svu sreću nije bilo smrtno stradalih – potvrdili su tuzlanski vatrogasci.

Prema riječima dežurnog operativnog u MUP-u TK, nesreća je prijavljena u 5.30 sati.

Kako saznaje portal Crna-hronika, nesreća se dogodila poslije 5h ujutro. Za volanom je bio 18-godišnjak Marsel koji nije imao položen vozački ispit. Napuhao je 1,26 promila.

– Išao je sigurno 200 km/h. Oborio je dvije bandere, oštetio kuću i uništio automobil. Pola naselja nema struje zbog njega. Pa šta razmišlja ova omladina, šta im je u glavama? – kaže svjedok nemilog događaja za portal Crna-hronika

– Učestvovalo je jedno vozilo. Jedna osoba zadobila je povrede i prevezena je na UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći. Još nemamo povratnu informaciju o kojem stepenu povreda se radi. Potrebne mjere i radnje poduzimaju policijski službenici PS Zapad – pojasnio je dežurni operativni.