Masovna tučnjava na Ilidži, povrijeđeno više osoba

Sinoć se na Ilidži odigravala prava drama.

Naime, došlo je do masovne tučnjave u kojoj je povrijeđeno više osoba.

Jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede i zadržan je na liječenju na KCUS-u.

“Dana 19.05.2022. godine u 21:43 sati, obaviještena je PU Ilidža da je u ulici Halid bega Hrasnice, općina Ilidža, došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom, te da ima povrijeđenih lica.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđena lica: A. F., rođen 1982. godine u Sarajevu i E. K., rođen 1986. godine u Olovu, kao i lice A. F., rođen 1999. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a A. F. je u UKC u Sarajevu, na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju i istom su konstatovane teške tjelesne povrede, dok je E. K. zadobio lakše tjelesne povrede“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se na licu mjesta izvrši uviđaj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 174. stav 1. KZ F BiH (Učestvovanje u tuči).

Lica A. F., rođen 1999. godine i E. K. su lišena slobode i predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.