Masovna tučnjava u Banjaluci: Više osoba završilo u bolnici, ima i uhapšenih

Prilikom tučnjave šest osoba od kojih su četvoro maloljetnici, u bašti ugostiteljskog objekta u Banjaluci, više osoba je povrijeđeno i ukazana im je pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS-a, dok su dvije osobe uhapšene, saopćeno je iz PU Banjaluka.
Pomenuti slučaj policiji je prijavljen jučer oko 12:20 sati, javlja RTRS.

– Nadležnoj policijskoj stanici prijavljeno je da je u bašti ugostiteljskog objekta u Banjaluci, narušen javni red i mir tučnjavom više lica. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i preduzimanjem mjera i radnji utvrdili da je u tučnjavi učestvovalo šest lica, dva punoljetna i četiri maloljetna lica, te da su četiri lica zadobila tjelesne povrede. Povrijeđenim licima je ukazana ljekarska pomoć na Univerzitetskom – kliničkom centru RS-a – naveli su iz PU Banjaluka.

Navode da je izvršen uviđaj, prilikom kojeg su izuzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

– Lica N.I. i M.D. oba iz Banjaluke, istog dana su lišena slobode i u toku je kriminalistička obrada lica – dodaje se u saopštenju.

Istakli su da se pod nadzorom dežurnog tužioca i tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, preduzimaju mjere i radnje na dokumenotvanju krivičnog djela nasilničko ponašanje.

– Sve mjere i radnje prema maloljetnim licima preduzimaju se u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku. O svemu navedenom je obaviješten i Centar za socijalni rad Banjaluka – stoji u saopćenju.