MASTERS U MONAKU Šokantan poraz nervoznog Đokovića u osmini finala

Đoković se pojavio na terenu sa bandažiranim laktom, što mu je vrlo vjerovatno otežavalo pri servisu
Novak Đoković, prvi teniser svijeta, ispao je u osmini finala turnira u Monte Carlu od Lorenza Musettija, 21. na ATP-ovoj listi. Završilo je 6:4, 5:7, 4:6 za Italijana. Nervozni Đoković imao je sve u svojim rukama, set prednosti i vodstvo 4:2, no nije uspio doći do pobjede nakon tri sata borbe.

Iako drži rekord s 38 naslova na turnirima iz Masters 1000 serije, Đoković je pobijedio samo dva puta na monegaškom tlu 2013. i 2015. godine, i od tada nije prolazio četvrtfinale. Musetti će se sučeliti sa svojim sunarodnjakom Jannikom Sinnerom za mjesto među posljednja četiri.

Đoković je bio nervozan, a kad je pred kraj drugog seta izgubio servis, totalno je pobjesnio. Dok je prilazio klupi, svom je snagom nagazio reket koji je tamo stajao te ga je slomio pa bacio.  ovdje. U prva dva seta viđeno 14 breakova, u trećem samo jedan.

Vremenski uvjeti bili su teški za oba igrača. Puhao je jak vjetar, a početkom trećeg seta napravljena je i pauza od sat vremena zbog kiše. Đoković se pojavio na terenu sa bandažiranim laktom, što mu je vrlo vjerovatno otežavalo pri servisu.