Messi prokomentarisao prekid utakmice s Brazilom

Utakmica između Brazila i Argentine, koja je trebala biti odigrana u Sao Paulu u sklopu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, prekinuta je nekoliko minuta nakon početka. Razlog prekida su bila četvorica argentinskih nogometaša koji su prekršili pravilo o karanteni.

Budući da je delta varijanta koronavirusa raširena u Velikoj Britaniji, svatko tko dolazi iz Britanije mora provesti 14 dana u karanteni, a igrači Aston Ville i Tottenhama, Emiliano Martinez, Cristian Romero, Gio Lo Celso i Emiliano Buendia, to nisu napravili.

Zbog toga je brazilski zdravstveni regulator odlučio prekinuti utakmicu i potjerati ih iz zemlje. Ono što čudi mnoge jest zašto to nije bilo ranije napravljeno, a isto pitanje postavio je i Lionel Messi u razgovoru sa sudijama kad je započet prekid utakmice.
“Ovdje smo tri dana, zar su čekali da utakmica započne? Zašto nas na to nisu upozorili ranije ili u hotelu? Mogli su nam to reći i sve bi se riješilo. Sad ovo cijeli svijet gleda”, rekao je Messi, prenosi Index.

Inače, navodno je to bila ideja. Argentince se tražilo u hotelu, ali su oni iz njega već otišli na utakmicu. Zbog gužve u prometu akcija zaustavljanja igrača da nastupe u utakmici je zakasnila, pa je provedena nakon njenog početka.