Mijatović o “kolegama” političarima: To postalo zaj….o, a iza scene svi su oni…

Nabijem i vas i Dodika, nit je Republika Srpska njegova, nit je Bosna i Hercegovina vaša, oštro je poručio Mijatović

Stanovnici BiH svakodnevno su izloženi prepucavanjima političara u BiH. Nenad Nešić protiv Rame isaka. Milorad Dodik protiv svih bošnjačkih političara, plus protiv opozicije u RS-u… Bude tu i poneki trenutni sukob koji se ne pretvori u sapunicu…

Na prrvi pogled čini se da se oni međusobno “ne moguočima gledati”. Istina je potpuno drugačija. Izvan scene oni se druže i jako dobro sarađuju. To nije nepoznata stvar, ali stanovnici BiH uviejk na to zaboravljaju, poneseni međusobnim optužbama koje iznose akteri svih “političkih sapunica”.

Upravo na tu činjenicu podsjetio je i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

– Militantno, bahato, pretnje, prozivanja, optužbe, uvrede, haos, cirkus, nacionalizam

Poslednjih šest meseci ne gostujem na medijima, ne komentatišem svaku budalu koja misli da je bitna i pametna, radim svoj posao i samo posmatram rašomonijadu umišljenih državnika, patriota i lidera.

To proziva jedno drugo, to preti ratom jedno drugom, to svako brani svoje stado, to brani svako svoj plac, to postalo militantno, to postalo zajebano, da ne znam sve njih kao zlu paru i u kojoj i kakvoj zemlji živimo, pomislio bih i stvarno da su takvi kakvim se predstavljaju i glume.

Ti svi glumci bez trunke odgovornosti za svaku glupost koju izgovore, samo sebi zakucavaju još jedan mandat kod naroda koji zapravo ubija svoju dokolicu i nezadovoljstvo navijajući za iste, u pauzama između Zadruge i Zvezda Granda.

I dok svi ti glumci ne staju svaki dan, iza scene se odvija mnogo toga. Naizgled zaraćeni, sjajno sarađuju iza kamera na raspodeli budžeta i na zajedničkim projektima. Za sada neću o tome ali vrlo brzo idemo i sa tim jer znam da glumci neće stati, mnogo su im se svidele fotelje na državnim pozicijama.

Ovu sam poziciju prihvatio da budem deo promena, a nikako zamena glumcima pre nas iz propale sezone. Neće niko od ovih danas glumaca na konto očekivanja građana da smo promena uspeti u svojim namerama to vas uveravam.

Još uvek ima prostora za gledanje i posmatranje glumaca, a brzo ću vrlo otvoreno krenuti sa pitanjima.

Nabijem i vas i Dodika, nit je Republika Srpska njegova, nit je Bosna i Hercegovina vaša!!!

Glumci puno je nas građana ove zemlje u oba entiteta koji nećemo dozvoliti da izgubimo još četiri godine života, pa makar morali sve da raspakujemo naopačke.

Ako je iko pomislio da ću ćutati zato što sam ministar grdno se prevario, za mene je glasalo cca 40.000 ljudi u Republici Srpskoj pod zastavom BiH, zbog njih nikad neću ćutati, a toliko glasova ni blizu nije imao skoro niko od ovoh silnih glumaca!!!, poručio je Mijatović.