Mijatović o napadu: Nisu problem LGBT aktivisti, već pe*eri na vlasti

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a osudio je večerašnji napad u Banjaluci u koejm je veća grupa huligana fizički nasrnula na aktiviste “BH Parade ponosa” prilikom čega su tri osobe povrijeđene.

Mijatović je, između ostalog, poručio da zabrana bilo čije slobode nije ništa drugo nego fašizam.

“Odluka vlasti u Banjaluci i Republici Srpskoj da zabrane šetnju LGBT aktivista predstavlja direktno kršenje elementarnih ljudskih prava. Napad huligana večeras u Banjaluci je posljedica nakaradnih stavova vlastodržaca. Najoštrije osuđujem napad i tražim od MUP-a RS da se počionioci otkriju i uhapse”, naveo je Mijatović, a iznad fotografije u opisu objave na Facebooku je napisao da “nisu problem LGBT aktivisti, već pe*eri na vlasti”.

Podsjetimo, u večernjim satima u Banjaluci je došlo do napada na aktiviste “BH Parade ponosa” u kojem su povrijeđene tri osobe. Napad se desio nakon što je danas njihov skup zabranjen i nije održan.

Iz policije su za N1 rekli da su obaviješteni o ovom događaju te da rade na rasvjetljavanju slučaja, ali nisu komentarisali to da njihove kolege nisu reagovale i stale u zaštitu aktivista. Da nisu stali u zaštitu za N1 je rekla Žana Gauk, novinarka Žurnala rekavši da je aktiviste napalo 30-tak huligana.