Mijatović: Sastanak očaja kod Vučića

Danas će se u Beogradu sastati političari iz Republike Srpske sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, tema sastanka je novi visoki predstavnik u BiH.
Komentar i prije samog sastanka dao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

“Pokušaće Milorad Dodik da dobije odbranu za neodbranjivo, pokušaće da još jednom pod skutima Beograda da dobije pokriće za sav kriminal posljednjih 20 godina! Vučić će dobro biranim riječima pokušati da “stane” iza braće Srba iz Bosne i Hercegivine potpuno svjestan da mu isti postaju veći teret za politički put nego samo Kosovo.

Za Srbiju i Vučića Dodik ali i Republika Srpska su bilo dobar alat u balansiranju pregovora oko Kosova, ali polako ali sigurno postaju preskupa igračka koja počinje ozbiljno da tereti zamišljeni put na kome Srbija treba postati regionalni lider, a Vučić regionalni šef.

Vučić će u maniru dobrog diplomate najaviti Njemcima da će današnje izjave biti samo deklarativna podrška braći sa one strane Drine, Dodiku će to biti dovoljno da se vrati u Banja Luku i objasni narodu da ima podršku Beograda, a Christian Schmidt će 01.08.2021. doći u BiH kao što je i predviđeno, opozicija će kao i svaki put do sada da glumi Lokice!

Bh. “patriote” iz Sarajeva će siktati cio dan u odbrani BiH, a već sutra sjesti sa Dodikom oko raspodjele imenovanja i novih tendera.

Da zaključimo današnji sastanak nije ništa novo nego još jedna predstave za sluđeni narod, koji je dobio novog Visokog predstavnika, a ključno je jedno jedino pitanje Da li ćeće novi će Schmidt imati mandat da raskine saradnju sa kriminalom vlasti i uvede BiH u EU i NATO ili još nismo na dnevnom redu međunarodne zajednice, sve drugo nisu bitna pitanja”, kazao je Mijatović.