Ministar MUP-a ZDK Emir Vračo i komesar Admir Gazić u zajedničkoj posjeti kantonalnom tužilaštvu ZDK

Ministar ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo, zajedno sa Komesarom Admirom Gazićem i Savjetnikom ministra Redžom Kahrićem, bio je u prvoj radnoj posjeti kod Glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Vesne Kaknjo i njenih zamjenika Vesne Bjelošević i Redže Delića.

Prilikom posjete Glavna tužiteljica čestitala je novoimenovanom Ministru na preuzetom mandatu, te izrazila želje za njegov uspješan rad i postizanje dobrih rezultata.

Na sastanku se razgovaralo o efikasnosti dosadašnjeg profesionalnog rada Tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova, predstojećim izazovima, te modalitetima i pravcima buduće suradnje u smislu zajedničkih aktivnosti na otkrivanju i gonjenju počinitelja krivičnih djela, sa posebnim akcentom na krivična djela korupcije i organizovanog kriminala visokog nivoa, maloljetničke delikvencije i svim oblicima nasilja.

Obostrano je konstatirano da je dosadašnja međusobna suradnja bila izuzetno uspješna, te da će se u tom pravcu nastaviti i u predstojećem periodu, sa ciljem nastavka zajedničkog uspješnog i koordiniranog rada ove dvije institucije.

Vezani članci

Ministar Emir Vračo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine

Visokoin.com

Ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo čestitao Dan žena

Visokoin.com

Otvorena novoizgrađena škola u Goduši

Visokoin.com

Gradonačelnik Ganić u posjeti ministru unutrašnjih poslova ZDK

Visokoin.com

MINISTAR EMIR VRAČO RAZGOVARAO SA POSLANIKOM U SKUPŠTINI ZDK VAHIDOM RAMIĆEM I NAČELNIKOM POLICIJSKE UPRAVE II FAHRUDINOM PUŠINOM

Visokoin.com

Ministar Emir Vračo čestitao policijskom komesaru na efikasnom pronalasku nestalog lica iz Visokog

Visokoin.com