Ministar Vranić: SDA su puna usta brige za zdravlje građana, a kradu na respiratorima, otkud profesorica i nesalomljivi pod drvetom

E sad dragi moji zdravstveni radnici, ako ste i dalje slijepi pored očiju, gluhi pored ušiju, pomoći vam nema, kazao je Vranić

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić (SDP) oglasio se na Facebooku nakon sjednice Skupštine KS koja je održana jučer.

– Danas (jučer) smo na djelu mogli vidjeti šta je jeftini politički populizam u režiji, koga drugoga do SDA, stranke koja uništava ovu državu već 32 godine. Još malo im fali, samo dvije godine, da nadmaše “strašnog diktatora”, velikog Tita.

Puna su im usta brige za narod, a narod nestaje, puna usta Bosne i Hercegovine, a nje sve manje, puna usta za građane, a cijene divljaju, puna im usta za zdravlje građana, a kradu na respiratorima usred pandemije, puna im usta brige za omladinu, a Nadin nek se sama liječi, puna im usta za prava radnika, a njihov Sindikat u zdravstvu štrajka već tri i po godine, i ovako bi bih mogao u nedogled – ističe Vranić te nastavlja:

– Ali danas odjednom se javlja empatija kod “profesorice” (Sebije Izetbegović, op.a.) koja pod drvetom grli svoje promrzle sindikalce, pa čak posla ferman koji dobi “karakterni i nesalomljivi, čovjek sa kičmom” član predsjedništva (Šefik Džaferović op.a.) koji ne znajući zašto je uopće pozvan pred šator, on onako hrabar, ipak dođe i napravi par “slike podrške” sa “profesoricinim” igračkama.

A u Skupštini kao i obično SDA korida, urlanje, nekultura, pjena na ustima, gibet, laži, primitivizam, nešto kao društvo iz Pink Zadruge. I na kraju, kad se trebaše izjasniti sa usvajanje Finansijskog plana ZZO, ne mogaše sakriti svoju bahatost, nebrigu i zlobu, glasaše protiv.

E sad dragi moji zdravstveni radnici, ako ste i dalje slijepi pored očiju, gluhi pored ušiju, pomoći vam nema. Nije kukavica čovjek koga nosi nesavladiv vir velike rijeke, nego onaj koji, iako ima snage da se spasi, to ne iskoristi – poručio je Vranić, te dodao da će “na njihovu žalost KU biti potpisan”.