Misteriozna šifrovana poruka na radiju upućena klanu Veljka Belivuka izazvala buru: “Sinovi, izdržite..”

„Sinovi, izdržite. Voli vas ćale i misli na vas“, ova poruka se prethodnih dana mogla čuti na talasima jednog beogradskog radija u emisiji “Čestitke, želje i pozdravi”, koja se svake večeri emituje od 20 sati.

Prema nezvaničnim saznanjima Nova.rs, period od 20 do 22 sata, uglavnom je „rezervisan“ za poruke namijenjene ozloglašenom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Odavno je poznato da se članovima ozloglašenog klana šalju poruke putem radio stanice koju mogu da slušaju u zatvorskim jedinicama, a kako saznajemo, poruke se šalju čak i preko jedne televizije sa nacionalnom frekvencijom.

„Posebno su interesantne šifrovane poruke koje preko pjesama nose određenu simboliku. Ovaj način komunikacije je uobičajen, iako su te poruke često nerazumljive običnom svijetu, postoje brojne šifre koje razumiju samo članovi te mafijaške organizacije kome je upućeno“, navodi sagovornik Nove.rs.

Također, čak i zatvorenici šalju poruke svojim ljudima ovim putem jer im je onemogućena komunikacija.

„Preko advokata i članova porodice koji dolaze u posjete oni šalju poruke koje ovi prenose ili emituju putem radio-stanice ili jednog rijalitija koji ima uživo emisije skoro svako veče, na nacionalnoj frekvenciji“, dodaje naš sagovornik i podsjeća na poruke tokom emitovanja, na kajronu.

„Šaljem ti pismo i vidjeću do kraja nedjelje da idem po dozvolu za ove male delikvente hahaha, pa da dođemo svi čoporativno, nadam se da ćemo dobiti. Sad idem da se vidim sa onim drugom što smo bili na svadbi kod njega. Ljubim te“, ali i: „Dobro smo prošli u putu. Kući najljepše iznenađenje na vratima, pismo. Ljubimo te najviše sunce moje“, kao i: „Pročitali smo pismo, poboljšao si rukopis. Dobro sam zato što vidim da si mi nasmijan. Mnogo nam nedostaješ, izađi nam što prije“, riječi su poruke.

Inače, Marko Miljković je već dva rođendana praktično „proslavio“ u zatvoru. Kao i prošle godine, ni ove nisu izostale želje, čestitke i pozdravi poslati putem popularne radio emisije, uz naručivanje pjesama.

„Srećan rođendan Marku Miljkoviću želi njegova Tanja, uz pesmu: ‘Moj si nek si najgori i poruku’: ‘Čekam te da dođeš, pa da se volimo najviše na svijetu, kako samo mi znamo’, navedeno je u jednoj od poruka za koju se vjeruje da je potpisuje Miljkovićeva supruga, Tanja.

Također, mogle su se čuti i poruke: „Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pjesmu Samo jedan klub“, ali i „Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende“, uz pjesmu „Isti igrači“.

Tako je bila poruka i za kumove: „Čuvajte se, jaki budite i sve izdržite. Uz vas smo svi. Čekamo vas“, uz pjesmu „Kume“ od Baje Malog Knindže.

„Marko, zauvijek uz tebe i s tobom, vole te mama, brat Miloš i ćale… četiri srca“ pročitano je kao posveta uz pjesmu „Osloni se na mene“, Olivera Mandića.

Također, poruku su slali i pjesmom „Za svu braću“, Beogradskog sindikata, uz riječi „Izdržaćemo sve. Niko nije nepobjediv. Opet ćemo se vratiti, jači nego ikad“.

Bilo je tu poruka i „za šefa“: „Sve je dobro, samo ti fališ. Uskoro zajedno“, ali i „za lavove“: „Zauvijek zajedno. Predaja nikad nije bila opcija. Volimo te i nadamo se da ćemo uskoro biti svi na okupu“, uz pesmu „Beli grad“ od repera Raste.