Mještani Bradvi ne daju svoj vodovod

Famozna Reforma javnog sektora iz 2012.godine koja je donijela ništa više do kozmetičkih promjena u 12 javnih preduzeća i ustanova u Visokom te pogodovanja izvršnoj vlasti da radi šta hoće i kako hoće od poskupljenja vode do uvođenja mjesečne naknade samo zato što imate sat za plin ili obespravljenja i ugrožavanja egzistencije nepodobnim novinarima u JP RTV Visoko zamišljena je i kao projekat kojim bi se preuzelo gazdovanje nad lokalnim vodovodima u selima gdje su se mještani samoorganizovali i gdje su proteklih godina uspostavili zatvorene sisteme vodosnabdijevanja.

Tom famoznom Reformom javnog sektora u najkraćem i najprostijem objašnjenju zamišljeno je da JKP Visoko oduzme te vodovode u selima te domaćinstvima počne naplaćivati vodu po komercijalnim cijenama.

Mještani Bradvi odlučili su se organizovati i pravno suprostaviti takvom naumu izvršne vlasti. O čemu se radi možete pogledati u dokumentu koji objavljujemo i koji može poslužiti kao matrica i svim ostalim selima koja su prethodnih godina vlastitim sredstvima riješili problem vodosnabdijevanja u svojim Mjesnim zajednicama.

Vezani članci

Nermin Alimanović, prvi Rom iz Visokog koji je obavio hadž u posljednjih 60 godina

VISOKOIN.COM

VISOKO: Pertačani očistili ribarsku plažu na rijeci Fojnici

VISOKOIN.COM

Danas sunčano vrijeme, temperature i do 32 stepena

VISOKOIN.COM

Svečana promocija maturanata Franjevačke klasične gimnazije

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM