Mještani Bradvi ne daju svoj vodovod

Famozna Reforma javnog sektora iz 2012.godine koja je donijela ništa više do kozmetičkih promjena u 12 javnih preduzeća i ustanova u Visokom te pogodovanja izvršnoj vlasti da radi šta hoće i kako hoće od poskupljenja vode do uvođenja mjesečne naknade samo zato što imate sat za plin ili obespravljenja i ugrožavanja egzistencije nepodobnim novinarima u JP RTV Visoko zamišljena je i kao projekat kojim bi se preuzelo gazdovanje nad lokalnim vodovodima u selima gdje su se mještani samoorganizovali i gdje su proteklih godina uspostavili zatvorene sisteme vodosnabdijevanja.

Tom famoznom Reformom javnog sektora u najkraćem i najprostijem objašnjenju zamišljeno je da JKP Visoko oduzme te vodovode u selima te domaćinstvima počne naplaćivati vodu po komercijalnim cijenama.

Mještani Bradvi odlučili su se organizovati i pravno suprostaviti takvom naumu izvršne vlasti. O čemu se radi možete pogledati u dokumentu koji objavljujemo i koji može poslužiti kao matrica i svim ostalim selima koja su prethodnih godina vlastitim sredstvima riješili problem vodosnabdijevanja u svojim Mjesnim zajednicama.

Vezani članci

Josip Pejaković: Visoko će tek pokazati svoj potencijal

VISOKOIN.COM

Nesvakidašnja priča iz Visokog: Arman i Alma se upoznali u autobusu, pa odlučili da njime idu na vjenčanje

VISOKOIN.COM

Admir Babić (SDP): Mještani Dubrava su mi poslali ove slike, vrijeme je da se konačno riješi ovaj problem

VISOKOIN.COM

Program obilježavanja 29.augusta – Dana Grada Visoko

VISOKOIN.COM

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM