Mještanka sela otkrila šta joj je dječak (13) ispričao nakon što je masakrirao jagnjad: Nešto nije u redu s njim

Stajao je nasred ulice, sa krvavom odjećom. Pozvala sam ga da uđe kod mene u radnju, dok ne dođe policija i tada sam ga pitala: “Šta si to radio?”, na šta mi je on samo kratko odgovorio: “Igrao sam se sa sekirom”.. Imao je neki čudan pogled, nije mnogo pričao.

Ovim riječima za Blic komšinica priča o maloljetniku M.Ž. (13) koji je u ponedjeljak u selu Markovac nadomak Vršca ubio sjekirom 12 jaganjaca u toru. Zločin je otkrio vlasnik ovaca koji je ne sluteći šta će ga zateći u štali, otišao da obiđe stado. Kada je ušao, uslijedio je šok – 12 mrtvih jagnjića ležalo je u lokvi krvi.

– Cijeli taj dan on je negdje lutao, išao je od kuće do kuće. Zatim je otišao i kod Peđe, kod koga je nekada i živio. Ušao je u kuću iza neke bicikle, otišao do frižidera, jeo i onda krenuo do štale gdje je i pobio sve ovce. Priča se po selu da su scene bile jezive, lokve krvi, obezglavljene životinje. Mi smo šokirani, ne možemo da dođemo sebi – priča uznemirena komšinica.

Kako kaže, vlasnik ovaca je prvo pomislio da su ovce ubili šakali, ali je uslijedio šok nakon što je saznao da se iza svega krije maloljetnik koji mu je živio u kući.

– Majka ga je još ranije napustila, udala se u drugom selu i niko odavde ne želi ni da čuje za nju. Otac mu se šlogirao, pa je brigu o njemu i dječaku preuzela Violeta, žena iz sela. Nisu u srodstvu, ali ona brine o njima. Nekada je odlazio i kod Peđe, spavao je tamo, jeo, živio je i kod njega. To se sa njim nikada nije znalo, išao je gdje i kada mu je odgovaralo – priča sagovornica.

“Uvijek je imao neki čudan pogled, nije puno pričao”
Prema njenim riječima, maloljetnik koji je sjekirom usmrtio 12 jaganjaca oduvijek je bio problematičan.

– Stalno je bježao od kuće, nije se znalo gdje spava. Krao je po kućama lovaca, uzimao je patrone za puške i ko zna šta sve. Nije puno pričao, uvijek je imao neki čudan pogled. Vidjelo se da nešto nije kako treba – tvrdi zabrinuta komšinica.

Ističe i da uhapšeni dječak ima još tri brata i jednu sestru.

– Najstariji brat mu je u zatvoru zbog seksualnog zlostavljanja starije sestre. Drugi brat mu je pobjegao od kuće, a treći čuva krave u nekom selu. Cijela porodica je problematična – navodi ona.

Napominje i da je maloljetnik pričao kako će ubiti Peđu i Violetu, ljude koji se brinu o njemu kako bi otišao u zatvor.

– Pričao je kako će ih ubiti i da će nakon toga otići u zatvor, jer mu je najstariji brat rekao da su dobri uslovi i da se tamo lijepo živi. Ranije je živio kod majke bez prozora, ona je stalno dovodila neke muškarce, ko zna kakve traume su mu ostale i šta je sve preživio – tvrdi naša sagovornica.

Dodaje i da je dječak sve priznao policiji, te je otišao zajedno sa njima da im pokaže i sjekiru kojom je počinio ovaj jezivi zločin.