Mlada glumica oglasila se nakon ročišta sa Lečićem: Tužio je jer je odbila da igra s njim u popularnoj seriji

Danas, 6. marta, bilo je zakazano suđenje Anđeli Jovanović po tužbi Branislava Lečića, koji ju je, kako pišu mediji u Srbiji, tužio jer je odbila da igra sa njim u seriji “Radio Mileva”, pa joj zbog uvrede časti i ugleda potražuje 300.000 dinara (5.000 KM).

Anđela je u dogovoreno vrijeme stigla u Prvi osnovni sud, a ispred je sačekalo više od 10 kolega – Mirjana Karanović, Milena Radulović, Anđelka Prpić, Nina Janković, Iva Ilinčić, Maša Dakić, Miona Marković i drugi, prenosi Telegraf.rs.

Glumica se srdačno izgrlila sa koleginicama koje su je dočekale aplauzom, sa kojim su je i ispratili u sud, govoreći joj:

– Bravo, samo se smij! – uzvikivale su glumice.

Ovaj prizor posebno je dirnuo Jovanovićevu, koja se sada oglasila putem Instagrama i obratila svakoj glumici koja je danas došla.

– Vi ste snaga – napisala je Anđela i u objavi označila svaku koleginicu i posvetila joj crveno srce.

Podsjetimo, Anđela Jovanović Dudaš je objasnila da je odbila da glumi sa Branislavom Lečićem “zbog neprijatnog događaja iz prošlosti”.

– Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji “Radio Mileva”. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovjekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale – rekla je kratko Anđela za Blic, ne želeći da govori o detaljima “neprijatnog iskustva iz prošlosti”.

Na današnjem ročištu glumac Branislav Lečić se nije pojavio.

Nakon pripremnog ročista, advokat Goran Draganić, koji zastupa glumicu Anđelu Jovanović, istakao je da je naredno zakazano za 30. septembar, te da su tada, za razliku od danas (6. marta), dužni da se pojave i Anđela i Branislav.

Draganić je istakao da je ovo bilo pripremno ročište, da Anđela nikome nije uskratila pravo na rad, te da strane nisu bile u obavezi da se pojave danas, dok jesu u obavezi da se pojave na zakazanom ročištu 30. septembra 2024. godine.

– Mogu samo da kažem da je suvereno pravo svakog umjetnika da odluči da li će učestvovati u nekom projektu ili ne – kazao je Draganić.